П'яні викрадачі автівки тікали з Тернопільщини на Франківщину - їх зупинили міліціонери

П'яні викрадачі автівки тікали з Тернопільщини на Франківщину - їх зупинили міліціонери

25.10.13 10:34 0 861
Двох жителів села Горішня Слобідка Монастириського району тернопільські міліціонери підозрюють у незаконному заволодінні транспортним засобом. Хлопці, аби розважитися, поцупили старенькі «Жигулі».

Як розповів перший заступник начальника Монастириського райвідділу внутрішніх справ Андрій Гожій, близько восьмої години вечора до чергової частини райвідділу зателефонував житель села Високе і повідомив, що невідомі викрали його автомобіль марки «ВАЗ-2106». На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група. Правоохоронцям потерпілий розповів, що приїхав машиною до Горішньої Слобідки, аби навідатися до господарства, яке нещодавно придбав. Допоки з дружиною поралися біля хати, хтось сів в його машину та й поїхав. До того ж, це не складно було зробити, адже власник автівки мав необачність залишити ключі від авто в замку запалювання.

Спочатку чоловік подумав, що хтось таким чином вирішив пожартувати над ним, а коли машину не повернули, зрозумів, що його транспортний засіб викрали у нього з-під носа.

Правоохоронці оперативно взялися розслідувати злочин. Завдяки злагодженим діям співробітників автоінспекції та оперативників Монастириського райвідділу внутрішніх справ, викрадачів автівки вдалося затримати вже через годину в сусідній Івано-Франківській області. Правоохоронці не лише оперативно розкрили крадіжку транспортного засобу, а й попередили небезпеку, на яку наражали інших учасників дорожнього руху крадії, адже були добряче п’яними.

Злодіями виявилися жителі Горішньої Слобідки. Обом по 19 років, навчаються в училищі. Один зі злодійського дуету раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжок.

Напередодні вчинення злочину захмелілі молодики тинялися селом без діла. Помітили на вулиці відчинений транспортний засіб. Не роздумуючи, сіли за кермо та рушили. Злодії, не маючи навіть посвідчення водія, надумали поїхати до друзів на Івано-Франківщину. Однак успішно доїхати до місця призначення автокрадіям завадили міліціонери, які перехопили викрадений автомобіль на автодорозі поблизу Тлумацького району.

Як розповів начальник Монастириської ВДАІ Андрій Галушка, який переслідував автовикрадачів, зловмисники, побачивши міліцейський автомобіль, зупинилися та кинулися навтьоки з машини в сторону лісу. Та далеко втекти не вдалося.

Розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Бажання покататись на чужому авто може коштувати хлопцям позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ