На Тернопіллі перший заступник голови обласної ради Сергій Тарашевський зустрівся із представниками Генеральних консульств у Львові та Луцьку

На Тернопіллі перший заступник голови обласної ради Сергій Тарашевський зустрівся із представниками Генеральних консульств у Львові та Луцьку

25.10.13 09:30 0 823
В адмінбудинку Тернопільської обласної ради відбулася зустріч керівництва області із Консулом Генерального консульства Республіки Польща у Львові Войчехом Білінскі та Консулом Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку Кшиштофом Савіцкі.

Сторони деталізували та обговорили заходи, котрі відбудуться у Тернополі 14 листопада до Дня незалежності Польщі (11 листопада) у рамках програми зближення двох культур. Польська сторона ознайомила очільників краю із планами щодо виставок предметів живопису, зокрема ікон, а також вокальних та музичних колективів.

Сергій Тарашевський висловив вдячність Консулам Генеральних консульств Республіки Польща за активну роботу щодо організації ще одних можливостей ознайомлення тернополян із кращими зразками польської культури. «Ми вельми вдячні польській стороні за докладені зусилля в організації свята. Переконаний, що воно пройде на найвищому рівні й тернополян матимуть змогу долучитись до кращих робіт польських майстрів. Тернопільська обласна рада успішно співпрацювала і надалі співпрацюватиме із польською стороною у різних галузях, а також сприятиме у всіх починаннях, особливо, в галузі культури», – підкреслив перший заступник голови обласної ради.

Довідково:

11 листопада — День незалежності Польщі. Це свято на честь проголошення незалежного статусу Польщі від Австрії, Росії та Німеччини. Історична подія відбулася в 1918 році, коли завершилася перша світова війна.

До здобуття незалежності Польща 125 років була розділеною між кількома державами: Австрією, Росією та Пруссією. І тільки 11 листопада 1918 року вона знову стала повноцінною самостійною державою, яку очолив Юзеф Пілсудський. Саме під його керівництвом і було сформовано демократичний уряд Польщі.

І хоча День незалежності Польщі досі святкується 11 листопада, формально свою незалежність країна втрачала і після подій 1918 року. Так, в 1939 році територію Польщі розділили між собою Німеччина та Радянський Союз. Оскільки завершення другої світової війни посилило вплив СРСР на територію країни, то День незалежності Польщі після 1945 року поляки тимчасово не відзначали. Про свято знову згадали вже в 1989 році. Після демократичних виборів у країні знову заговорили про національні та державні цінності. З того моменту День незалежності Польщі є вихідним днем.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: У Рівненській області не ...

КОМЕНТАРІ