Кримські правоохоронці затримали пятох зловмисників, які перебували у міждержавному та міжнародному розшуку

Кримські правоохоронці затримали пятох зловмисників, які перебували у міждержавному та міжнародному розшуку

25.10.13 08:05 0 910
Протягом місяця кримські міліціонери в тісній взаємодії з російськими колегами затримали п'ятьох зловмисників, підозрюваних у скоєнні тяжких злочинів. Правопорушники переховувалися від правоохоронних органів України на території Російської Федерації.

Один із затриманих у м. Москві з лютого п.р. переховувався від правосуддя за скоєння умисного вбивства.

- На початку п.р. на території гаражного автокооперативу в Керчі четверо невідомих з корисливих мотивів вчинили умисне вбивство місцевого підприємця. Зловмисники застрелили чоловіка, викрали його особисті речі, а тіло вбитого закопали на пустирі, - розповіла начальник відділу розшуку злочинців і зниклих громадян Управління карного розшуку ГУМВС України в АР Крим підполковник міліції Ірина Мазурова. - Троє підозрюваних були затримані по «гарячих слідах», а одному з них вдалося сховатися, у зв'язку з чим він був оголошений у міждержавний і міжнародний розшук.

Весь цей час 26-річний раніше не судимий уродженець Керчі жив у місті Наро-Фомінськ Московської області, працював на станції технічного обслуговування автомобілів, і ніяк не очікував, що його знайдуть.

Другий зловмисник - 42-річний уродженець Керчі, раніше судимий за зґвалтування, розшукувався з березня за вчинення кримінального правопорушення сексуального характеру cтосовно своєї неповнолітньої падчерки. Завдяки сприянню та професіоналізму співробітників розшукового відділу Управління карного розшуку УМВС Росії у Липецькій області зловмисник був затриманий і поміщений у слідчий ізолятор.

З числа інших осіб, які сховалися від суду і слідства, затримані також двоє чоловіків, підозрюваних у скоєнні крадіжок в особливо великих розмірах та ще один постане перед судом за вчинення шахрайства в особливо великих розмірах та підробку документів.

До речі, останній, 52-річний громадянин Російської Федерації, який займається літературною діяльністю, з 1999 року проживав на території міста Алушти.

Саме з цього часу він здійснював махінації з кримською землею, використовуючи підроблений паспорт громадянина України, чим заподіяв значної шкоди державі та окремим громадянам. У квітні п.р. письменник-публіцист був оголошений у міждержавний та міжнародний розшук і до моменту затримання проживав у Москві на одній зі своїх квартир.

На даний час четверо затриманих утримуються під вартою в слідчих ізоляторах Москви і Липецька, очікуючи рішення Генеральної прокуратури Російської Федерації про їх екстрадицію на Батьківщину. Стосовно затриманого громадянина РФ йде екстрадиційна перевірка. Російські правоохоронці перевіряють причетність зловмисника до скоєння злочинів на території РФ.

Керівництво Управління карного розшуку ГУМВС України в Автономній Республіці Крим висловлює подяку за співпрацю і допомогу в затриманні злочинців співробітникам відділу розшуку Головного управління кримінального розшуку МВС Росії і розшукових відділів Управлінь карного розшуку ГУ МВС Росії у м. Москві та УМВС Росії у Липецькій області. Адже саме завдяки проведеним спільно розшуковим заходам, плідній співпраці та високому рівню професіоналізму російських правоохоронців вдалося досягти суттєвих результатів. Відтак, зловмисники будуть притягнуті до кримінальної відповідальності і понесуть заслужене покарання.

Дар'я Щербакова

СЗГ ГУМВС України

в АР Крим
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Напередодні 70-ої річниці ...
Наступна новина: У галереї Ратуші покажуть ...

КОМЕНТАРІ