Ветміліція Київщини вилучила з обігу небезпечної продукції на 900 тис. гривень

Ветміліція Київщини вилучила з обігу небезпечної продукції на 900 тис. гривень

25.10.13 08:20 0 876
З початку року працівники відділу ветеринарної міліції Київщини з метою забезпечення продовольчої та екологічної безпеки обстежили 620 підконтрольних об’єктів області, серед яких господарства, забійні та м’ясопереробні підприємства, ринки, оптові бази, ветеринарні аптеки, молокопереробні та рибопереробні пункти, місця громадського харчування тощо. Працівники міліції не допустили в реалізацію, переробку та вилучили з обігу близько 34 тон неякісної та небезпечної тваринницької продукції майже на 900 тисяч гривень.

Так під час перевірки рибопереробного підприємства в місті Обухів виявлено факт зберігання близько 5 тонн мороженої риби в асортименті без супровідних ветеринарних документів та без будь-якого маркування. Приписом продукцію вилучено з обігу та утилізовано. В холодильних камерах оптової бази міста Бровари правоохоронці виявили 500 кг небезпечного курячого фаршу. В цеху по переробці м’яса в місті Вишгород зберігалося близько 10 тонн м’ясопродукції на суму близько 300 тисяч гривень без супровідних ветеринарних документів та без будь-якого маркування. Всю вищеперераховану продукцію вилучено та утилізовано. Власникам підприємств довелося сплатити чималий штраф.

При інспектуванні цеху по виробництву м’ясних продуктів в Броварському районі встановлено, що в обіг допущено прострочені заморожені пельмені. Приписом дану продукцію в загальній кількості 648 кг вилучено з обігу та утилізовано. Та сама процедура відбулася з тонною солодковершкового масла, яке зберігали на молокопереробному підприємстві у Ворзелі із закінченим терміном придатності.

За порушення законодавства в галузі ветеринарної медицини до адміністративної відповідальності притягнуто 630 осіб, половина з яких – посадові особи. Порушників піддано штрафу на загальну суму 77 тисяч гривень. Направлено 5 інформацій в районні прокуратури та передано 18 матеріалів в інші органи виконавчої влади.

За результатами перевірок керівникам підприємств різної форми власності вручено 312 приписів із виявленими порушеннями та терміном їх усунення. За грубі порушення ветеринарно-санітарних правил призупинено роботу забійного пункту, комбікормового заводу, двох рибопереробних цехів, ветеринарного кіоску та магазину.

ВЗГ ГУМВС України

в Київській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Представництво ЄС ...
Наступна новина: Львів підписав меморандум ...

КОМЕНТАРІ