Валерія Лутковська:

Валерія Лутковська: "Україна може вирішувати свої проблеми зі скаргами на правоохоронців без втручання Європейського суду"

25.10.13 08:30 0 871
Але для того керівники ОВС повинні ретельно розслідувати кожен випадок і, безперечно, слідкувати за дотриманням законності під час слідства. Про це під час зустрічі із керівниками обласних підрозділів міліції наголосила Уповноважена Верховної Ради України з прав людини, заслужений юрист України Валерія Лутковська.

- Недостатнє фінансування слідчих ізоляторів та їх незадовільний санітарний стан, відсутність денного світла, природної та примусової вентиляції повітря, санвузла та доступу до питної води має відійти у історію, - зазначила Валерія Лутковська.

За її словами, професіонали не повинні припускатися помилок, що шкодять їхньому іміджу. Адже претензії громадян до людей у погонах мають таку саму вагу як і виважена копітка робота кожного, хто охороняє законність і порядок в державі. Ми повинні впоратися з усіма наріканнями так, аби світове співтовариство більше не чуло про звернення українських громадян за допомогою у Європейський суд, бо у цьому не буде більше потреби.

Нагадаємо, що напередодні з начальниками обласних підрозділів міліції зустрічався заступник Міністра внутрішніх справ України Сергій Лекарь та начальник Департаменту кадрового забезпечення МВС України Михайло Дивак.

ВЗГ НАВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Комунальники Тернополя ...
Наступна новина: Львівські ...

КОМЕНТАРІ