Представники МВС беруть участь у нараді експертів ОБСЄ

Представники МВС беруть участь у нараді експертів ОБСЄ

25.10.13 08:50 0 837
Темою Щорічної зустрічі експертів з питань поліцейської діяльності став обмін досвідом з посилення ролі ОБСЄ в діяльності поліцейських структур. Захід триватиме 24-25 жовтня 2013 року у м. Відень (Австрійська Республіка).

За словами начальника Головного штабу МВС Володимира Березана, Міністерство внутрішніх справ України відіграє ключову роль в системі правоохоронних органів України, чия діяльність спрямована на подолання і попередження загроз безпеки та боротьбу з злочинністю. У зв’язку з цим вітчизняні правоохоронці готові поділитися своїм досвідом роботи, а також прислухатися до думки іноземних колег.

Керівник підрозділу МВС відзначив важливість цієї зустрічі, яка відбувається напередодні ключового події для України, а також для всієї Європи – Вільнюського саміту.

– Європейська інтеграція є незмінним пріоритетом внутрішньої та зовнішньої політики України. Вона підтримується абсолютною більшістю громадян і відповідає довгостроковим стратегічним інтересам України, – зазначив Володимир Березан.

Він також підкреслив, що активне співробітництво у сфері внутрішніх справ є невід'ємною частиною роботи побудови європейської моделі розвитку держави. Особливе значення цей напрямок набуває в контексті протидії організованій злочинності, корупції та кіберзлочинності. Ці домовленості були досягнуті на засіданні міністрів юстиції та внутрішніх справ у форматі ЄС – «Східне партнерство».

Володимир Березан нагадав про те, що в червні цього року в Києві пройшла Міжнародна конференція «Посилення ролі ОБСЄ у боротьбі з торгівлею людьми». Крім того, в жовтні в Києві також була проведена Конференція ОБСЄ «Пріоритетні аспекти міжнародного співробітництва у боротьбі з тероризмом».

Учасники зустрічі розглянуть питання, що стосуються стандартів і норм реформування поліції, діяльності правоохоронців у багатоетнічному суспільстві, взаємодії з громадськістю як способу підвищення рівня довіри тощо.

Експерти також вивчатимуть досвід реформування національних правоохоронних органів, а також приклади сприяння ОБСЄ в процесі реформування поліції та стратегічні підходи у сфері сучасного управління органами поліції. У програмі заходу передбачена презентація посібника «Реформа поліції в рамках реформи системи кримінальної юстиції».

УЗГ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: керівник ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ