Акція протесту свердловських шахтобудівників у Луганській облдержадміністрації переноситься . Їх вимоги будуть вирішуватися на рівні керівництва області та Міненерговугілля

Акція протесту свердловських шахтобудівників у Луганській облдержадміністрації переноситься . Їх вимоги будуть вирішуватися на рівні керівництва області та Міненерговугілля

25.10.13 11:20 0 3076
Намічене на сьогодні пікетування Луганської обласної державної адміністрації трудовим колективом ДВАТ « Свердловське шахтопрохідницьке управління з буріння стволів і свердловин » переноситься . Вимоги шахтобудівників були почуті , у понеділок відбудеться нарада у Луганській ОДА щодо їх розв'язання .

Як сьогодні повідомив голова первинної профспілкової організації шахтопрохідницького управління Валентин Гончаров , вчора зателефонував директор департаменту промисловості та енергозбереження Луганської облдержадміністрації Дмитро Дрожжин з пропозицією перенести акцію протесту. Чиновник повідомив , що в понеділок , 28 жовтня, о 14.00. в ОДА відбудеться нарада з вирішення висунутих шахтобудівниками вимог , він запросив ініціативну групу трудового колективу для участі в ньому і спільного пошуку прийнятних рішень .

«Колектив прийняв рішення перенести акцію протесту і взяти участь у нараді . Від його результатів безпосередньо залежать наші подальші дії , - зазначив Валентин Гончаров. - Якщо будуть знайдені шляхи вирішення наших законних вимог і дано гарантії їх виконання , ми припинимо серію акцій протесту , якщо немає - тільки посилимо протестний натиск » .

Як повідомив голова Луганської шахтобудівної територіальної організації Укрвуглепрофспілки Олексій Швечіков , нарада проходитиме під керівництвом першого заступника голови Луганської облдержадміністрації Едуарда Лозовського за участю представників Міненерговугілля , генерального директора керуючої компанії «Спецшахтобуріння » Володимира Черкассову та голови ліквідаційної комісії ДВАТ « Свердловське шахтопрохідницьке управління з буріння стволів і свердловин »Світлани Гуцова .

« Нарада можливо провести тільки в понеділок , так як зараз члени ліквідаційної комісії Свердловського ШПУ знаходяться в галузевому міністерстві в Києві , представляють першому заступнику міністра Ігорю Поповичу ліквідаційний баланс підприємства , - говорить Олексій Швечиков . - До понеділка на рівні Міненерговугілля вже буде прийнято рішення по підприємству , тому ми сподіваємося , що в ході наради будуть озвучені конкретні рішення щодо виконання законних вимог трудового колективу ».

Нагадаємо , єдине в Україні підприємство з буріння свердловин великого діаметру ДВАТ « Свердловське шахтопрохідницьке управління з буріння стволів і свердловин » ліквідується , 2 серпня ц.р. керуючою компанією «Спецшахтобуріння » було видано відповідний наказ. Зараз йдуть ліквідаційні процеси , але заборгованість перед людьми по заробітній платі залишається непогашеною.

Перед колективом у 126 осіб заборгованість без обов'язкових відрахувань становить 2 млн. 600 тис. гривень ( практично річний заробіток !) , А з нарахуваннями - близько 8 млн. гривень , так як за період неплатежів накопичилися колосальні суми пені та штрафів перед Пенсійним фондом та фондами соціального страхування .

З 1 жовтня по 1 листопада п.р. трудовий колектив оголосив про проведення серії акцій протесту. 1 і 9 жовтня мітинги пройшли на території підприємства , 16 жовтня біля міськвиконкому м. Свердловськ .
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ