Олексій Кайда: «Азаров має літаком летіти до Києва та особисто відповідати за те свавілля, яке нині відбувається в царині соціяльного забезпечення»

Олексій Кайда: «Азаров має літаком летіти до Києва та особисто відповідати за те свавілля, яке нині відбувається в царині соціяльного забезпечення»

25.10.13 11:23 0 1012
Сьогодні Кабінет Міністрів та його очільник Азаров показують своє істинне лице і своє ставлення до депутатського корпусу та найвищого представницького законодавчого органу України. Про це 25 жовтня 2013 року, виступаючи з трибуни Верховної Ради України, заявив заступник керівника парламентської фракції ВО «Свобода» Олексій Кайда, коментуючи відсутність очільника Кабміну Азарова та инших міністрів на Годині запитань до уряду.

Зауважимо, що в п’ятницю зранку, коли в парламенті традиційно відбувається Година запитань до уряду, Прем’єр-міністр та значна частина керівників відомств не з’явилися на засідання ВРУ. Водночас спікер парламенту повідомив, що причиною їхньої відсутности є буцімто те, що Азаров «працює в Криму», а решта відсутніх урядовців перебувають або у відрядженнях, або у відпустках.

«Коли половини уряду немає на місці, ми маємо вважати, що це уряд в екзилі, бо вони всі пороз’їжджалися. Де Прем’єр-міністр? Нам говорять, що він зараз у Криму? Що, на оксамитовий сезон поїхав? Що це за ставлення? Він у Криму «працює», а ми що тут робимо? Ми вимагаємо, аби він негайно прибув сюди! Нехай він літаком летить і виступає перед депутатами. Адже сьогодні обговорюємо найважливіші питання. Це невиплата зарплат, це затримка пенсій, непроплата за скарбничими рахунками – цей ганебний факт зараз присутній по всій Україні. Пенсіонери стоять біля банкоматів і не можуть отримати свої пенсії, а Азаров зараз в Криму відпочиває», – заявив Олексій Кайда.

Слід зазначити, що з-поміж инших до парламенту не прибув очільник МВС Захарченко, який мав прозвітувати перед депутатами про те, чому 23 жовтня міліція не пропускала народних депутатів на сесію Київради в порушення їхніх повноважень, передбачених українським законодавством.

«Де міністр внутрішніх справ? Глава парламенту казав, що Захарченко після подій біля Київради буде в парламенті. Нащо нам тут цапа-відбувайла прислали – першого заступника? – Міністра сюди!» – заявив народний депутат. Націоналіст також повідомив, що свободівці 28 жовтня об 11:00 пікетуватимуть МВС та вимагатимуть особистої зустрічі із Захарченком.

«Вони що не знали, що в нас сьогодні Година запитань до уряду? Повирушали у відрядження, в Крим пороз’їжджалися. Коли треба було «сланцеві» угоди підписувати, то Ставицький після дня уряду летів літаком в Івано-Франківськ, у Львів. А зараз вони у відрядженнях», – зауважив свободівець, коментуючи відсутність міністрів.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В ДПІ у Франківському ...

КОМЕНТАРІ