На Тернопіллі виявлено два вибухонебезпечних предмети

На Тернопіллі виявлено два вибухонебезпечних предмети

25.10.13 12:59 0 757
Боєприпаси часів минулих воєн доволі часто виринають на поверхню землі Тернопільщини, адже в роки як Першої так і Другої Світової наш край перебував в епіцентрі бойових дій – ті далекі події не минули для нього безслідно. Тому в наш час, мало не щодня, бійці групи піротехнічних робіт поспішають до місця чергової небезпечної знахідки.

24 жовтня повідомлення про виявлення вибухонебезпечних предметів надійшло з села Шумбар Шумського району. Там, під час проведення земляних робіт було виявлено 2 вибухонебезпечних предмети часів Другої світової війни:

─ 1 артилерійський снаряд калібру 76 мм;

─ 1 мінометну міну калібру 82 мм.

Після детального обстеження, фахівцями групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення, прилеглої до місця знахідки території боєприпаси будуть вилучено та знешкоджено.

Загалом з початку 2013 року на території Тернопільської області піротехніками ДСНС виявлено 451 вибухонебезпечний предмет.

Управління ДСНС звертається до жителів області:

• Якщо ви знайшли предмет, який зовні нагадує боєприпаси або є невідомим, не торкайтеся його. Ступінь небезпеки вибухонебезпечних речей можуть визначати тільки професійні піротехніки. Саме вони й приймають рішення про подальшу долю підозрілих предметів.

• Місце, де виявлено небезпечну знахідку, варто обгородити та організувати його охорону, щоб ніхто не зміг на неї випадково наткнутися. Слід припинити будь-які сільськогосподарські чи інші роботи на цій ділянці. Про підозрілий предмет необхідно терміново повідомити підрозділ ДСНС, зателефонувавши за номером 101.

• У нагоді також можуть стати й представники органів місцевого самоврядування, які мають відповідні інструкції з цивільного захисту населення в умовах виникнення надзвичайних ситуацій.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині дільничний ...
Наступна новина: У Львівській області богдан ...

КОМЕНТАРІ