Олег Тягнибок: «Треба припиняти ганебну практику «псевдогодини запитань до уряду», бо це – марна трата часу»

Олег Тягнибок: «Треба припиняти ганебну практику «псевдогодини запитань до уряду», бо це – марна трата часу»

25.10.13 14:13 0 1004
«Складається враження, що уряд не має що відповісти на запитання депутатів. Постійне заслуховування статистики від заступників міністрів абсолютно не влаштовує ні нас, народних депутатів, ні тих виборців, які за нас голосували». Про це 25 жовтня 2013 року повідомив голова фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок, коментуючи результати так званої «Години запитань до уряду» в парламенті.

Лідер націоналістів наголосив, що нині у Верховній Раді мав би бути Прем’єр-міністр України, але він не прийшов, так само як і міністри, які вкотре делегували своїх заступників. «Була домовленість із головою парламенту, що прийде міністр внутрішніх справ, який мав би дати відповідь на запитання, чому його підлеглі не пропускали народних депутатів на сесію Київради, – не прийшов. Депутат-свободівець Андрій Іллєнко поставив запитання делегованому першому заступникові міністра внутрішніх справ щодо ситуації під Київрадою – відповіді не отримав. Це повне безчинство! До керманича Міністерства внутрішніх справ є багато запитань, ми постійно на цьому наголошуємо», – підкреслив Олег Тягнибок.

Очільник націоналістичної фракції зазначив, що депутати-свободівці підійшли до Голови Верховної Ради і закликали його, аби він зупинив це безчинство і зобов’язав міністрів відповідати на запитання народних депутатів. «Нинішня поведінка пана Рибака є нахабною і в жодні законні рамки не входить. Треба припиняти таку практику проведення Години запитань до уряду, бо це – марна трата часу. Ставлення уряду до парламенту хамське і свідчить про узурпацію влади. Українці обирали депутатів парламенту, а уряд – це наймані працівники, які отримують заробітну плату з тих податків, що їх сплачує народ. Він обирав нас для того, щоби ми контролювали їхню діяльність», – підсумував Олег Тягнибок.

Під час виступу з трибуни парламенту депутат-свободівець Олексій Кайда з цього приводу заявив: «Вийшла міністр соціяльної політики – я розумію, що вона тренується «у володінні язиком», і окрім того, що їй написали, не може нічого сказати, хіба що про "кішачі магазини"...

Це ганебне явище необхідно зупинити. Якщо у нас два рази в місяць відбувається Година запитань до уряду, то тут має перебувати Прем’єр-міністр, віце-прем’єри і міністри, які повинні давати конкретні відповіді на конкретні запитання. І якщо вони не здатні цього зробити, то мають написати заяви і йти у відставку!».

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Guardian: спецслужби США ...
Наступна новина: На Тернопіллі ліквідовано ...

КОМЕНТАРІ