Підписання Договору Гарантії між ПАТ АКБ «Львів» та Агентством США з Міжнародного Розвитку (USAID)

Підписання Договору Гарантії між ПАТ АКБ «Львів» та Агентством США з Міжнародного Розвитку (USAID)

25.10.13 14:20 0 907
ДОГОВІР З USAID РОЗШИРИТЬ ФІНАНСУВАННЯ ЕНЕРГОЗБЕРІГАЮЧИХ
ЗАХОДІВ У ЗАХІДНІЙ УКРАЇНІ


Вчора Заступник Адмінстратора USAID, керівник Бюро у справах країн Європи і Євразії Пейдж Александер та Голова Правління ПАТ АКБ «Львів» Ігор Гавриляк підписали Договір Гарантії між ПАТ АКБ «Львів» та Агентством США з Міжнародного Розвитку (USAID), що дозволить Банку розширити сегмент клієнтів, що зможуть отримати кошти для впровадження енергоощадних заходів.

Одним із провідних напрямків роботи Банку є кредитування приватних осіб та підприємств малого та середнього бізнесу на впровадження енергозберігаючих заходів. Дана програма діє в ПАТ АКБ «Львів» з 2006 року. «Проблемою нашого малого підприємництва є брак забезпечення, якого від них вимагають банки. Завдяки цьому Договору ми беремо на себе ризиковість, це в свою чергу дозволяє їх фінансувати»,- заявив Ігор Гавриляк. Сума угоди – 5 мільйонів доларів. З цих коштів надаватимуться кредити представникам малого і середнього бізнесу, компаніям, що впроваджують проекти енергозбереження, та об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). Зокрема, ОСББ можуть використовувати кошти на утеплення будинків і модернізацію систем опалення. Малий та середній бізнес – на модернізацію енергозатратного обладнання. Також кредитами зможуть скористатися новостворені підприємства, що працюють у сфері відновлювальної енергетики.
Особливу роль у впровадженні Програми енергозбереження в Банку мають Північна Екологічна Фінансова Корпорація (НЕФКО) як донор кредитних коштів та Львівська Обласна Державна Адміністрація у частині відшкодування відсоткої ставки приватним клієнтам Банку.

Підписання Договору Гарантії з Банком «Львів» є відновленням роботи USAID у напрямку надання технічної підтримки фінансовим установам України.

Банк має тривалий досвід у сфері реалізації проектів енергоефективності, який не залишився непоміченим. Так, у 2012 році за результатами ІІІ-го Всеукраїнського конкурсу «Банк, якому довіряють–2012» ПАТ АКБ «Львів» був нагороджений дипломом від Асоціації відновлювальної енергетики «Альтернатива» у номінації «Кращий банк-партнер з реалізації інноваційних проектів у сфері енергозбереження та альтернативних джерел». В тому ж 2012 Банк був визнаний лідером у реалізації програми Енергозбереження для населення Львівщини,. а у вересні 2013 року був нагороджений у номінації "Зелене місто: Львів екологічний" на щорічному конкурсі «Обличчя міста».


Довідка.

Публічне акціонерне товариство Акціонерно-комерційний банк «Львів»
Банк «Львів» успішно функціонує на ринку банківських послуг з 1990-го року. У 2006 році група ісландських компаній стали стратегічними інвесторами банку. Банк є членом Незалежної асоціації банків Україна та Асоціації банків Львівщини, учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (свідоцтво учасника Фонду № 031 від 18.10.2012р.). 26 вересня 2013 року незалежне уповноважене Рейтингове агентство «IBI-Rating» в черговий раз підтвердило індивідуальний рейтинг надійності вкладів ПАТ АКБ «Львів» на рівні «5», що характеризує здатність банку вчасно та в повному обсязі здійснювати виплати за вкладами.

Агентство США з Міжнародного Розвитку(USAID)
Американський народ, через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу понад 50 років. В Україні допомога USAID надається у таких сферах як: економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор. В Україні Агентство США з міжнародного розвитку надає технічну та гуманітарну допомогу починаючи з 1992 року. За додатковою інформацією про програми USAID в Україні звертайтеся до Відділу USAID із зв’язків із громадськістю за телефоном +38 (044) 521-5741, на Інтернет-сторінку: http://ukraine.usaid.gov або на сторінку у соціальній мережі Фейсбук: www.facebook.com/USAIDUkraine.
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ