БУковина: 41 єдинщик вже втратив свідоцтво за борги

БУковина: 41 єдинщик вже втратив свідоцтво за борги

25.10.13 18:47 0 884
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що відповідно до статті 295 Податкового кодексу України платники єдиного податку І і ІІ груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця.

Відповідно до підпункту 3 п. 299.15 ст. 299 Податкового кодексу України свідоцтво платника податку анулюється за рішенням органу державної податкової служби у випадку несплати протягом двох послідовних кварталів у порядку встановленому Кодексом, податкового боргу, що виник у платника єдиного податку, - в останній день календарного місяця, в якому закінчився граничний строк погашення податкового боргу.

Наразі ДПІ у м. Чернівцях вже анульовано 41 свідоцтво платника єдиного податку, тому пропонуємо платникам єдиного податку, які мають заборгованість з єдиного податку та єдиного соціального внеску терміново сплатити існуючу заборгованість.

Крім того, просимо врахувати, що пунктом 122.1 статті 122 ПКУ передбачена відповідальність за несплату (неперерахування) фізичною особою - платником єдиного податку авансових внесків єдиного податку в порядку та у строки, визначені ПКУ, а саме: накладення штрафу в розмірі 50 відсотків ставки єдиного податку, обраної платником єдиного податку відповідно до ПКУ.

За несплату, неповну сплату або несвоєчасну сплату суми ЄСВ накладається штраф у розмірі 10 відсотків несплачених або несвоєчасно сплачених сум ЄСВ, а на суму недоїмки нараховується пеня з розрахунку 0,1 відсоток суми недоплати за кожний день прострочення.

Звертаємо увагу, що у разі невиконання зазначених вимог, платник єдиного податку буде переведений на загальну систему оподаткування, що передбачає необхідність використання реєстратора розрахункових операцій та придбання торгового патенту.


Інформаційно - комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільщина: 5 робочих ...
Наступна новина: В столиці України ...

КОМЕНТАРІ