Борис Клімчук: Цьогоріч в області у дитсадках створять 1500 додаткових місць

Борис Клімчук: Цьогоріч в області у дитсадках створять 1500 додаткових місць

26.10.13 14:54 0 808
За участю голови облдержадміністрації Бориса Клімчука відбулось відкриття у селі Хворостів Любомльського району оновленого дошкільного навчального закладу, який входить до складу місцевого навчально-виховного комплексу І-ІІІ ступенів.

Для потреб дитсадка за кошти районного та місцевого бюджетів реконструювали частину приміщення Хворостівської ЗОШ. Збудовано окремий вхід у ДНЗ, облаштовані ігрова кімната, спальня, роздягальня відповідно до санітарно – гігієнічних вимог. Найближчим часом для малечі зроблять ігровий та спортивний майданчики. На функціонує одна різновікова група, в якій виховується 20 дітей. Загалом у школі навчаються діти з сіл Хворостів, Руда, Комарів та Новосілки. Для 55 учнів організовується підвіз шкільним автобусом.

Інвестиція у реконструкцію становить майже 400 тисяч гривень. Крім цих грошей, використано ще з районної казни 116 тисяч на ремонт системи опалення Хворостівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ».

Борис Клімчук привітав батьків та дітей, вихователів. Він подякував громаді села за ініціативність. «Завдяки вашій наполегливості маєте сучасний комфортний садок. Ви спільно прийняли рішення про створення навчально-виховного комплексу, і влада вас підтримала», - зазначив він.

«Ваш садок розрахований на 26 дітей. Так, поступово, крок за кроком, розширюємо дошкільну мережу. Хай це невеликий, але внесок у виконання президентського завдання щодо створення 100 тисяч додаткових місць в дитсадках України. На Волині цьогоріч загалом збільшимо їх кількість на1500», - наголосив голова облдержадміністрації.

Довідково: Цього року оновлені ДНЗ відкрили у селах Боголюби та Одеради Луцького, Городок Маневицького, м. Устилуг Володимир-Волинського, Городище Ківерцівського районів, а також суттєво розширили дошкільну мережу на Іваничівщині та в Луцьку.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ