У Волинській області комунальні і дорожні організації активно готуються до зимового періоду

У Волинській області комунальні і дорожні організації активно готуються до зимового періоду

26.10.13 14:13 0 919
Під час засідання круглого столу, що відбувся в управлінні ДАІ УМВС України у Волинській області представники профільних служб у присутності журналістів обговорили результати проведення осінньо-комісійного обстеження автомобільних доріг Волинської області та визначили готовність до роботи в зимовий період.

Долучилися до обговорення представники Державтоінспекції, Волинської обласної державної адміністрації, Державної служби надзвичайних ситуацій, Служби автомобільних доріг і ДП «Волинський облавтодор».

Насамперед засутпник начальника УДАІ УМВС України у Волинській області Михайло Ділай наголосив на тому, що проблема безпеки дорожнього руху, зменшення кількості загиблих і поранених на автошляхах, стан утримання вулично-шляхової мережі, особливо в зимовий період, хвилює все наше суспільство. А тому свої зусилля обласне управління ДАІ спрямовує на проведення профілактичних заходів:

– Усі без винятку ще довго пам’ятатимуть екстремальні умови, якими випробовувала нас минулорічна зима. Тож від ефективної роботи дорожньо-комунальних організацій та співробітників Державтоінспекції області залежить безпека громадян на дорозі, робота громадського транспорту, безпека пасажирських перевезень і руху пішоходів. Слід зауважити, що незадовільний стан покриття проїзної частини, наявність у смузі відведення дороги дерев, розміщення яких загрожує безпеці дорожнього руху, несвоєчасна ліквідація зимової слизькості та снігового накату нерідко призводять до скоєння дорожньо-транспортних пригод.

Загалом із початку року в області зареєстровано 33 ДТП, супутніми причинами скоєння яких є недоліки в утриманні доріг та вулиць. Таким чином двоє осіб загинуло, ще троє – травмовано. Відповідно на посадових осіб дорожніх та комунальних організацій складено 33 адміністративних протоколи за ч. 4 ст. 140 КУпАП (штраф на громадян становить 680-850 грн, а на посадових осіб – 850-1020 грн).

– Серед основних недоліків в утриманні доріг державного значення визначаємо наступні: відсутність дорожніх знаків, розмітки, сигнальних стовпчиків та зовнішнього освітлення, необхідність підсипки узбіччя, просадка, ямковість та викришування проїзної частини, колійність, наявність дерев, що створюють загрозу безпеці дорожнього руху, – відначив Михайло Ділай. – Тому у 2013 році працівниками ДІА складено 540 адміністративних протоколів: 149 – на посадових осіб дорожніх організацій, 111 – на комунальників та 15 – на залізничників. Для усунення недоліків направлено 540 приписів та 1299 вимог.

Якщо говорити про готовність профільних служб до роботи у зимовий період, то працівники ДП „Волинський облавтодор” заготовили 30605 тонн піску, що становить 68% від запланованої потреби, 41,2% від планових показників солі технічної. Заключено 32 договори із 43 запланованих на залучення техніки сторонніх організацій для робіт, пов’язаних із очищенням доріг від снігу. Готовність снігоочисної техніки на час перевірки становить 88% від планових показників. Із 267 задіяних механізмів 33 одиниці перебувають у ремонті та 23 не переобладнані.

Водночас і заступник начальника управління інфраструктури та туризму Волинської обласної державної адміністрації Василь Козак, і заступник начальника служби автомобільних доріг у Волинській області Юрій Ришкевич, і заступник директора ДП «Волинський облавтодор» Ігор Кравчук запевнили, що, незважаючи на всі недопрацювання, профільні служби проводять серйозну підготовку, тож зиму зустрінуть гідно. Головне, наголошують, вчасно усунути недоліки і налагодити взаємодію.

Своєю чергою заступник начальника ДСНС України у Волинській області Анатолій Свірський, відзначив, що вже з листопада рятувальники переведуть на цілодобове чергування техніку підвищеної прохідності.

– Ми повинні підготуватися до роботи в зимовий період таким чином, щоби могти у будь-який момент прийти на допомогу громадянам, які цього потребуватимуть, – підсумував Михайло Ділай.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині до ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ