Луцьк: федір Кошель отримав диплом кандидата в лауреати  «Національної Медичної Премії» – 2013

Луцьк: федір Кошель отримав диплом кандидата в лауреати «Національної Медичної Премії» – 2013

26.10.13 13:10 0 869
23 жовтня 2013 року у Державній резиденції – Малий Маріїнський палац відбулась церемонія визнання кандидатів у лауреати Національної Медичної Премії.

З моменту затвердження Оргкомітетом переліку кандидатів і до часу проведення церемонії, відомості про них не оприлюднювалися, а імена не розголошувалися. Прес-брифінг у межах церемонії став першим майданчиком, де офіційно прозвучала інформація про кандидатів у лауреати найвищої громадської відзнаки у сфері медицини.

Як повідомив Василь Лазоришинець, Голова Оргкомітету Національної Медичної Премії, цьогоріч на статус лауреата Національної Медичної Премії претендуватимуть 110 кандидатів з 17 областей України. Серед них: 50 практикуючих лікарів, 31 адміністратор закладів системи охорони здоров'я, 9 викладачів медичних навчальних закладів, 12 представників середнього медичного персоналу, 3 кандидати у номінації "Особливий внесок в охорону здоров'я" та 5 кандидатів у спеціальних номінаціях.

Хто з них стане лауреатом Національної Медичної Премії – вирішуватиме трьохрівневе журі, яке розпочне свою роботу у листопаді на чолі з присутнім на церемонії Юрієм Вороненко, ректором Національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика.

"Заключним етапом відбору кращих медичних працівників стане червнева церемонія нагородження лауреатів Національної Медичної Премії, що відбудеться напередодні Дня медичного працівника", – відзначив Олександр Толстанов, заступник Міністра охорони здоров'я України, який власне й відкрив урочисту церемонію визнання кандидатів у лауреати.

Захід традиційно зібрав навколо себе чимало лідерів медичної спільноти. 5 років активної діяльності перетворили Національну Медичну Премію на серйозну професійну платформу, що об'єднала навколо себе медичних працівників з різних областей України, державних та громадських діячів, медичні товариства та асоціації.

Серед присутніх гостей церемонії були й лауреати Національної Медичної Премії 2012 року, що люб’язно завітали на свято своїх наступників. Жанна Ломака, Світлана Любушкіна, Віктор Мороз та Олег Швець разом з усіма вітали кандидатів у лауреати на святковій церемонії.

Гості церемонії під звуки фанфар, спалахи фотокамер та жарти дотепного ведучого Петра Маги оплесками вітали кандидатів у лауреати Національної Медичної Премії. Легка класична музика струнного квартету, мелодії саксофону та музичні композиції етногурту "Дуліби" розважали гостей, що частувалися смачними стравами та напоями.

"Золотисті дипломи кандидатів у лауреати Національної Медичної Премії, квіти, вітання, посмішки, а також дружня атмосфера і приємні люди поруч. Усе це створило особливий, по-справжньому святковий настрій! Приємно, що МОЗ України підтримує Національну Медичну Премію, яка дарує медичному працівнику відчуття власної значимості", – ділиться своїми враженнями від церемонії Світлана Чебанюк, кардіолог, заступник директора ДУ «Науково-практичний Центр ендоваскулярної нейрорентгенохірургії НАМН України», кандидат у лауреати Національної Медичної Премії в номінації "Практикуючі лікарі".

У подарунок кандидати в лауреати Національної Медичної Премії отримали підписки на спеціалізовані видання. Зокрема, видавництво MED-expert та редакція журналу "Therapia" надали річні підписки на свої видання усім практикуючи лікарям з числа кандидатів. А редакція журналу "Участковый врач" люб’язно надала свої піврічні підписки усім адміністраторам закладів охорони здоров'я.

Багато схвальних відгуків отримали на свою адресу соціальні плакати "Кращі лікарі України", а розміщені у холі палацу експозиції проекту "Моя професія - моє покликання" викликали чимало цікавих дискусій. Плакати "Моя професія - моє покликання" - це фото історії з життя та професійної діяльності кращих медичних працівників України з числа лауреатів Національної Медичної Премії.

У своєму вітальному слові до організаторів та учасників церемонії Раїса Богатирьова, Міністр охорони здоров'я закликала усіх підтримувати Національну Медичну Премію: "У ваших руках - майбутнє української медицини. Від вас залежать сторінки української медицини і те, чиї імена будуть до них вписані. Подавайте кандидатури тих медичних працівників, кого вважаєте гідним звання лауреата найвищої громадської відзнаки у сфері медицини. І пам’ятайте, сьогоднішній захід - лиш половина пройденої дистанції. З сотні номінованих на отримання Національної Медичної Премії кандидатів, відзнаку отримують лиш одиниці. Заключним акордом у справі визначення кращих лікарів стане робота високоповажного трьохрівневого журі. Тож побажаємо організаторам, членам Оргкомітету, журі та самим кандидатам удачі. І нехай лауреатом Національної Медичної Премії стане справді гідний цього представник медичної спільноти України!".

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Росії схвалили ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ