Луцьк: інавгурація міжнародного проекту «Крок до євроінтеграції»

Луцьк: інавгурація міжнародного проекту «Крок до євроінтеграції»

26.10.13 13:31 0 930
У Палаці культури міста Луцька відбулася урочиста інавгурація нового 2013-2014 навчального року міжнародного проекту «Крок до євроінтеграції». Під час заходу відбувалася посвята першокурсників у студенти Волинського інституту економіки та менеджменту, які будуть також мати навчальні практики у Старопольській вищій школі в Кельцах. Проект дає можливість українцям здобувати вищу освіту в навчальних закладах Європейського Союзу. Зокрема, студенти, які були присутні на інавгурації, отримають високоякісну освіту за міжнародними стандартами з отриманням диплому бакалавра Вищої школи економіки, туризму та соціальних наук у Кельцах та одночасно і ВІЕМ.

В урочистостях взяли участь міський голова Микола Романюк, Генеральний консул Республіки Польща у Луцьку Беата Бживчи, ректор Волинського інституту економіки та менеджменту Артур Горбовий, ректор Старопольської вищої школи в Кельцах Ян Телюс, професорсько-викладацький склад ВІЕМ та Старопольської вищої школи, студенти, їхні батьки, директори шкіл міста Луцька та області.

Артур Горбовий виступив з презентацією вузу. Розповів про його історію, інтеграцію у європейський простір. Ознайомив з програмами, які допомагають інтегруватися ВІЕМ у європейський простір.

Ян Телюс здійснив віртуальну подорож у Старопольську вищу школу в Кельцах та вручив відзнаки кращим студентам ВІЕМ, які вже навчаються за українсько-польськими програмами.

Микола Романюк у своєму виступі акцентував на тому, що спільні навчальні проекти – перші кроки до євроінтеграції. Він наголосив на тому, що Україна - європейська держава, тому повинна запроваджувати у себе кращий європейський досвід. Він закликав студентів вивчати мови, передові технології та набутки, адже саме від молодих залежить, яким буде майбутнє усіх народів Європи. «Вірю, що саме з вашою допомогою ми розбудуємо успішну та заможну Україну», – сказав міський голова.

Беата Бживчи побажала студентам, щоб Кельце стало для них другою домівкою, щоб знання, які вони отримають, допомогли себе реалізувати.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Тернопільські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ