У Луцьку стартує міжнародний благодійний проект «ДІМ»

У Луцьку стартує міжнародний благодійний проект «ДІМ»

26.10.13 15:37 0 929
29 жовтня о 19.00 в Палаці культури вперше у Луцьку відбудеться прем’єра танцювальної вистави «Дім». Міжнародний благодійний проект «Дім», у співпраці з громадською організацією «Мистецькі Мандри» (м.Одеса), запрошують усіх охочих відвідати незабутній перформанс.

Танцювальна вистава «Дім» відбувається в рамках Всеукраїнського туру, який триватиме з 29 жовтня по 3 листопада, в таких містах як Луцьк, Львів, Тернопіль, Рівне та Житомир.

Проект «Дім» - це танцювальний перформанс постановників зі Швеції - хореографів Бенно Ворхама та Сибріга Доктера, у співпраці з відомими танцюристами з України, Молдови, Білорусії та дітьми з дитячого будинку (м. Білгород-Дністровський, Україна).

Мета проекту – залучити дітей з дитячих будинків-інтернатів до сучасного танцю та театру, а також навчити їх працювати з власним тілом в контексті сучасного мистецтва.

Головна ідея проекту – створення розуміння «що таке дім» через пізнання власного тіла, в процесі створення танцювального перформансу.

Протягом місяця професійні танцюристи та хореографи з чотирьох країн працювали у проекті з групою дітей віком від 12 до 15 років з дитячого будинку Одеської області. Під час інтенсивної роботи було відібрано 6 дітей, які продовжили роботу над виставою. Результатом такої взаємодії стало театральне дійство, з елементами сучасної хореографії. Вистава складається з коротких новел, де діти разом з дорослими намагаються зрозуміти, що для них є дім. Дім – це алегорія, яка зображується в конкретних прикладах на сцені.

Довідково: вперше проект «Дім» було розпочато в 2012 році в Молдові, в результаті чого відбувся тур містами Молдови. Також, у вересні 2013 року проект відбувся в Білорусії.

У кожній країні команда танцюристів працює з дітьми з дитячих будинків з цієї країни.

В червні цього року вистава вже була показана в Одесі, Києві, Донецьку, Кривому Розі, Дніпропетровську та Ялті.

З відео вистави прем’єри в Молдові можна ознайомитись тут.

Сайт проекту: http://theprojecthome.org/

Сторінка проекту в соціальних мережах. : https://www.facebook.com/BlagotvoritelnyjProjectHome

Управління культури міської ради (723426, 727716)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині за ...
Наступна новина: Вбивцю, який намагався ...

КОМЕНТАРІ