В Луцьку євроінтеграція не на словах

В Луцьку євроінтеграція не на словах

26.10.13 13:20 0 955
Міжнародна співпраця України є невід’ємною частиною національної політики та економіки. Особливо це стосується прикордонних областей, де територіальна близькість до європейських країн спрощує здійснення зовнішньоекономічної діяльності.

Євроінтеграцією не на словах, а на ділі займається чимало підприємств та установ Волині. Одним з них є Волинський інститут економіки та менеджменту, який починаючи з 2004 року спільно з європейськими фондами та організаціями реалізовує проекти. Один з цьогорічних їхніх проектів - це «Зовнішньоекономічна діяльність України для входження в Євросоюз: досвід Вишеградської четвірки» - навчальний курс для студентів-магістрів, покликаний сформувати у студентів європейське бачення економіки та довести до їх відома сучасний позитивний досвід входження до ЄС Польщі, Словаччини, Угорщини та Чехії.

24 жовтня у Волинському інституті економіки та менеджменту в межах реалізації проекту відбувся круглий стіл на тему: «Модель ефективної ЗЕД України з ЄС на прикладі співпраці з V4: проблеми, ризики, перспективи».

Присутні, серед яких поважні гості: Ломага А.М. – начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції обласної державної адміністрації з питань інтеграційних процесів в області; Кудрявцева В.В. - начальник Управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Луцької міської ради з питань інтеграційних процесів в місті; Беата Бживчи - Консул Республіки Польща в Україні у м. Луцьку. Горбовий А.Ю. - д.т.н., профессор, ректор Волинського інституту економіки та менеджменту; Ян Телюс – доктор, професор Honoris Causa ВІЕМ, ректор Старопольської вищої школи в Кельцах; Вацлав Котлінскі, декан економічного факультету Ставропольської вищої школи (м. Кельце, Республіка Польща); Себастьян Яблонські - керівник відділу міжнародної співпраці і маркетингу Ставропольської вищої школи (м. Кельце, Республіка Польща), а також професорсько-викладацький склад та студенти ВІЕМ обговорювали проблемні питання, пов’язані з довідом Польщі щодо вступу в ЄС.

Тематика обговорення була досить широкою. Серед доповідей наступні:

«Участь Волинської області у транскордонному співробітництві в контексті входження України у ЄС» – Доповідь Ломаги А.М.

«Економічна співпраця Луцька з містами-побратимами Польщі в контексті входження України у ЄС» - Доповідь Кудрявцевої В.В.

«Сутність, характеристика, роль В4 як механізму регіональної інтеграції ЄС» - доповідь Милько І.П.

«Характеристика бізнес-середовища, економічного стану, галузевого ринку Польщі та шляхи співпраці з Україною» – доповідь Заблоцької І.Л.

Ці та інші питання викликали жваве обговорення серед учасників круглого столу. Наприкінці заходу представники влади, науковці, та практики сформували рекомендації для місцевих органів самоврядування, установ та організацій. Кожен на своєму місці не на словах, а на ділі, робитиме посильні кроки до євроінтеграції.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі пильнуйте ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ