У Волинській області ковельською міжрайонною прокуратурою виявлено порушення в роботі ВДАІ

У Волинській області ковельською міжрайонною прокуратурою виявлено порушення в роботі ВДАІ

26.10.13 14:02 0 914
Ковельською міжрайонною прокуратурою проведено перевірку додержання законодавства при видачі документів дозвільного характеру, дотримання конституційних прав громадян при притягненні їх до адміністративної відповідальності та виконанні постанов про накладення штрафів посадовими особами ВДАІ Ковельського МВ УМВС України у Волинській області.

Установлено, що в порушення вимог Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» ВДАІ Ковельського МВ УМВС України у Волинській області взагалі не забезпечено присутність уповноважених представників для надання ними через Центр надання адміністративних послуг Ковельської райдержадміністрації дозвільних документів.

При здійсненні провадження в справах про адміністративні правопорушення посадовими особами ВДАІ допускається неякісне зібрання матеріалів при направленні адміністративних справ для розгляду до Ковельського міськрайонного суду. Це робить неможливим розгляд по суті даних справ судом.

З'ясовано також, що при застосуванні до громадян заходів адміністративного впливу службовими особами відділу не завжди роз’яснюються права особі, яка притягується до адміністративної відповідальності та не вручається порушнику копія протоколу.

Окрім того, службові особи ВДАІ в порушення вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення до протоколу про адміністративне правопорушення подекуди не долучають матеріали, що підтверджують факт вчинення такого правопорушення: рапорти посадових осіб, пояснення порушників, свідків та потерпілих.

Не вживаються службовими особами відділу державної автоінспекції, як стороною у виконавчому провадженні, передбачені законодавством України заходи задля виконання постанов про накладення адміністративного стягнення у виді штрафу.

На усунення виявлених порушень Ковельською міжрайонною прокуратурою внесено подання начальнику Ковельського МВ УМВС України у Волинській області.

За результатами розгляду документа прокурорського реагування 2 службових осіб ВДАІ притягнуто до відповідальності.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: ...
Наступна новина: За замах на чуже життя ...

КОМЕНТАРІ