В Закарпатській області юні мукачівці пишуть листи міліціонеру

В Закарпатській області юні мукачівці пишуть листи міліціонеру

26.10.13 13:35 0 905
В Україні триває широкомасштабна просвітницька акція для дітей "Лист міліціонеру", організована з ініціативи Міністерства внутрішніх справ. Діти з радістю беруть у ній участь, висловлюючи в листах своє бачення нелегкої роботи правоохоронців.

На адресу Мукачівського міськвідділу міліції надійшло вже близько сотні листів від учнів 3-5 класів загальноосвітніх шкіл м.Мукачева та Мукачівського району. Діти бажають у своїх листах міліціонерам бути чесними, справедливими, надійними захисниками прав людини, забезпечувати спокій громадян та стежити за порядком. А кожен третій учасник конкурсу в майбутньому мріє й сам стати міліціонером.

“Міліціонери - це люди, які можуть нас захистити, це вони затримують бандитів, тих, хто порушує закон ” – пише Камілла, учениця 3 класу. Третьокласник Юрій має таке уявлення про роботу міліції: “Вони допомагають дітям вивчати правила дорожнього руху, навчають правильно поводитися на вулиці, і роблять багато інших добрих справ”. Дехто з дітей звертає увагу міліції на ситуацію з безпекою дорожнього руху. Досить багато дітей мріють вирости й стати міліціонерами, а поки виростуть, просять міліціонерів захистити їх. Окрім того, діти писали і про проблеми, які треба вирішувати в рідному місті.

З-поміж учнів були й такі, які переглядають випуски телевізійних новин. “Шановний міліціонере! Пише тобі листа учень третього класу Станіслав. Дуже багато я знаю про тебе з кінофільмів та телепередач. Навіть у школі інколи бачу справжнього міліціонера. Із захопленням розглядаю його мундир, рахую, скільки зірочок у нього на погонах. Я захоплююсь вашою професією, а таткові сказав: Як виросту — обов”язково стану міліціонером” – йдеться у листі школяра.

Правоохоронці Мукачева підбили попередні підсумки творчого конкурсу серед школярів. Серед його учасників, перше місце серед учнів, які навчаються у м. Мукачеві, посіла учениця 4-А класу Мукачівської гімназії Вікторія Мишанич, друге - в учениці 3-Б класу цієї ж гімназії Камілли Патай, третє посів учень 3-Б класу ЗОШ І-ІІІ ступенів № 10 м.Мукачева Костянтин Поліщук. Щодо учнів, які навчаються у Мукачівському районі, то тут переміг учень 4-Б класу Чинадіївської ЗОШ І-ІІІ ступенів Василь Дзямко, друге місце посіла учениця 5 класу Великолучківської ЗОШ І-ІІ ступенів Юліанна Головко, третє виборов учень 3 класу Верхньокоропецької ЗОШ І-ІІІ ступенів Олександр Баленко. Авторів найцікавіших листів нагороджено пам’ятними грамотами.

“Сподіваємося, що юні мукачівці обов'язково стануть призерами цього конкурсу на загальнодержавному рівні, який буде проходити у Міністерстві внутрішніх справ України, - зазначив начальник Мукачівського міськвідділу міліції Василь Швенда. - А щодо авторів найцікавіших робіт, то вони будуть запрошені на проведення святкового заходу, присвяченого Дню міліції, та нагороджені цінними призами та подарунками.”

Євгенія Красилинець

Мукачівський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Ми прагнемо, щоб ...
Наступна новина: У рівненському обласному ...

КОМЕНТАРІ