На Хмельниччині забезпечення своєчасної виплати пенсій під пильною увагою обласної влади

На Хмельниччині забезпечення своєчасної виплати пенсій під пильною увагою обласної влади

26.10.13 13:26 0 949
Підсумки роботи органів Пенсійного фонду області в поточному році та їх завдання для забезпечення своєчасної виплати пенсій обговорювали учасники засідання колегії Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області. Засідання відбулось під керівництвом начальника ГУ ПФУ в області Ольги Заярнюк, за участю першого заступника голови облдержадміністрації Вадима Гаврішка, директора Департаменту надходження доходів ПФУ Василя Литвиненка та керівників районних управлінь ПФУ.

За словами начальника управління надходження доходів Анжеліки Дячук, станом на 1 жовтня п.р. заборгованість до Пенсійного фонду України в області складає 86,8 млн.грн. Загальна сума заборгованості зросла до початку року на 20,5 млн.грн, в основному за рахунок несплати зобов’язань із єдиного внеску фізичними особами – підприємцями спрощеної системи оподаткування. З метою покращення роботи щодо погашення боргів до Пенсійного фонду відповідними органами в області проводились ряд заходів впливу до боржників спільно з органами державної виконавчої служби та силовими структурами. Зокрема, за 9 місяців п.р. проведено 176 засідань районних комісій та 11 розширених нарад райдержадміністрацій з питань погашення боргів із платежів до ПФУ. Поряд з тим, за інформацією начальника управління пенсійного забезпечення Оксани Телячої, Головним управлінням за звітний період перевірено 2120 пенсійних справ, призначених за спец законами, та встановлено 138 порушень чинного законодавства. Забезпечено 100% перевірку пенсійних справ, призначених підвідомчими управліннями за спеціальними законами за 9 місяців 2013 року. Із загальної кількості виявлених порушень чинного законодавства – 14 порушень встановлено по новопризначених пенсійних справах, внаслідок чого попереджено 1 переплату на суму 59,87 тис. грн.

Перший заступник голови ОДА Вадим Гаврішко зазначив, що одним з головних завдань роботи влади є недопущення росту заборгованості з виплати пенсій відповідним категоріям населення. А тому, в режимі безпосереднього діалогу з тими керівниками підприємств, які таке явище допустили, влада буде продовжувати шукати шляхи вирішення даної проблеми.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Луцьк: інавгурація ...

КОМЕНТАРІ