На Хмельниччині пріоритетом у роботі управління цивільного захисту є попередження виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру

На Хмельниччині пріоритетом у роботі управління цивільного захисту є попередження виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру

26.10.13 13:46 0 804
Під керівництвом начальника управління з питань цивільного захисту населення обласної державної адміністрації Євгена Данилюка відбулася нарада з питань стану роботи у сфері цивільного захисту. На нараді були присутні: керівний склад управління облдержадміністрації, начальники управлінь, відділів, секторів, головні спеціалісти з питань цивільного захисту населення райдержадміністрацій та виконавчих комітетів міських (міст обласного значення) рад. Розпочинаючи нараду, Євген Дмитрович зазначив, що усі регіони України в стадії завершення підготовки до осінньо-зимового періоду. “Особливу увагу потрібно звернути на забезпечення оперативного реагування на прогнозовані надзвичайні ситуації, які пов’язані з осінньо-зимовим періодом та ліквідації їх наслідків”, - зауважив начальник управління.

Накопичення матеріальних резервів для ліквідації надзвичайних ситуацій (паливно-мастильних матеріалів, посипочного матеріалу, шиферу, пиломатеріалів, шанцевих інструментів), закупівля палаток для обігріву, укладення договорів на розчищення доріг, оперативне реагування на повідомлення аварійними бригадами, - все це направлено на забезпечення безпеки населення в осінньо-зимовий період.

Задля попередження випадків переохолодження людей, надання у період низьких температур допомоги населенню, в першу чергу мало захищеним верствам, забезпечується функціонування пунктів обігріву, які активізують свою роботу під час негоди та значного зниження температури. Своєчасне інформування підприємств, установ, організацій та населення про ускладнення гідрометеорологічної обстановки, прогноз її розвитку та порядок дій дасть можливість спрогнозувати надзвичайні ситуації.

За результатами наради дано відповідні вказівки та рекомендації міським головам (міст обласного значення), начальникам цивільного захисту районів та міст обласного значення взяти під особистий контроль виконання наказу голови обласної державної адміністрації Василя Ядухи “Про створення та організацію роботи консультаційних пунктів щодо дій у надзвичайних ситуаціях, при пожежах та інших небезпечних подіях при органах місцевого самоврядування”.

Підсумовуючи сказане, Євген Дмитрович зауважив, що завдання, які стоять перед управлінням будуть реалізовані своєчасно і в повному обсязі.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Іван Лещишин: ...
Наступна новина: На Рівненщині міліціонери ...

КОМЕНТАРІ