Хмельницька область: проведено спільні тактичні навчання з ліквідації надзвичайних ситуацій характерних в осінньо-зимовий період

Хмельницька область: проведено спільні тактичні навчання з ліквідації надзвичайних ситуацій характерних в осінньо-зимовий період

26.10.13 14:27 0 884
В осінньо-зимовий період внаслідок несприятливих погодних умов виникає значна кількість аварій у системах електропередач, руйнування покрівель житлових будинків, споруд, порушується рух автомобільного і комунального транспорту, тимчасово припиняється транспортне сполучення з населеними пунктами, що негативно впливає на життєзабезпечення населення, сталу роботу важливих об’єктів соціальної сфери та господарського комплексу. В зв’язку з цим, на території Хмельниччини протягом жовтня проводяться навчання під час яких відпрацьовуються дії органів управління і спеціалізованих служб цивільного захисту районів із питань організації управління при ліквідації надзвичайних ситуацій.

Так, 23 жовтня в м.Нетішин проведено навчання за темою: «Пожежа на об’єкті з масовим перебуванням людей». У ході навчань відпрацьовані дії органів управління і спеціалізованих служб цивільного захисту з питань організації управління при ліквідації надзвичайних ситуацій. Також одним із завдань була перевірка всебічного забезпечення спільних заходів та надання допомоги транспортними, інженерними, матеріальними, технічними та іншими засобами, оповіщення та інформування населення, надання допомоги потерпілим, рятування та евакуація людей, тимчасове відселення та організація життєзабезпечення населення, облаштування пунктів обігріву, забезпечення резервного електропостачання тощо. За тактичним задумом, в дев’ятиповерховому гуртожитку №6 внаслідок порушення експлуатації електропобутових приладів виникла пожежа в кімнаті на восьмому поверсі. З’явилася загроза розповсюдження пожежі на інші частини будівлі та людям, які знаходяться на верхніх поверхах. До місця ліквідації умовної пожежі направлено три відділення 8-ї Державної пожежно-рятувальної частини по охороні м.Нетішин та три відділення 7-ї Державної пожежно-рятувальної частини по охороні ВП ХАЕС. Рятувальники ліквідовували пожежу та евакуйовували потерпілих із верхніх поверхів за допомогою висувної драбини. Особовим складом райвідділу міліції забезпечено охорону громадського порядку. Медпрацівники надавали допомогу потерпілим.

24 жовтня на території Зіньківської сільської ради Віньковецького району під керівництвом заступника голови Віньковецької РДА Анатолія Ходюка навчання біля с.Зіньків. За тактичним задумом, внаслідок сильного вітру, налипання мокрого снігу, ожеледі, сталося порушення транспортного руху на комунальних автошляхах та ділянці автошляху Т-23-15 Солобківці-Нова Ушиця. Через обрив ліній електропередач знеструмлено близько 20 населених пунктів, зруйновані покрівлі житлових будинків.

На практиці спеціалізовані служби відпрацьовували питання тимчасового відселення постраждалого від стихії населення, організації його життєзабезпечення, розгортання пунктів обігріву, забезпечення резервного електропостачання об’єктів життєзабезпечення, а також відновлення автотранспортного сполучення та пошкоджених будівель і споруд.

Того ж дня, спільні тактичні навчання відбулись у смт.Стара Ушиця Кам’янець-Подільського району. За задумом, на території Староушицької селищної ради внаслідок аварії на підстанції 35/10 кВт припинено електропостачання та водопостачання в смт. Стара Ушиця. Без струму, води та опалення залишилося 20 багатоквартирних будинків, дитячий санаторій «Дністер», лікарня. Крім того, припинено електропостачання в двох селах району – Гораївка та Грушка.

Під час навчання проводились оперативні роботи з відновлення електропостачання в населених пунктах, підготовлена до роботи пересувна дизель-електростанція для подачі електроенергії в аварійному режимі, перевірено роботу пересувного пункту обігріву. Також були задіяні енергетики, медики, філія «Кам’янець-Подільська дорожньо-експлуатаційна дільниця», служба охорони громадського порядку і забезпечення безпеки дорожнього руху, служба оповіщення та зв’язку, інженерна, комунально-технічна служби, штаб служби торгівлі і харчування, продовольчого та речового забезпечення.

Під час всіх навчань проведені позачергові засідання комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на яких відпрацьовано дії служб цивільного захисту за тактичним задумом. Навчання дали змогу практично відпрацювати злагодженість дій служб взаємодії при ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Це засвідчує готовність аварійних служб Хмельницької області до роботи в осінньо-зимовий період.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Рівненські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ