Петро Колодій: "В українського народу – свої перемоги та поразки, свої національні герої, а отже й своя історична правда"

Петро Колодій: "В українського народу – свої перемоги та поразки, свої національні герої, а отже й своя історична правда"

26.10.13 13:25 0 914
"Попри те, що українські землі перебували під контролем инших держав, українці завжди змагали до волі. Їхнє відчайдушне, самовіддане протистояння окупантам засвідчує, що вони були неподільною нацією, яка у тяжкій боротьбі відвоювала своє право на власну державу". Про це сказав голова Львівської обласної ради свободівець Петро Колодій, виступаючи 25 жовтня 2013 року на Міжнародній науковій конференції "Проблеми дослідження українського визвольного руху 1920–1950-х рр.".

Голова Львівської обласної ради Петро Колодій як співголова конференції привітав присутніх із відкриттям цього непересічного та вкрай важливого заходу. Він наголосив на важливості наукових досліджень українського визвольного руху.

"На жаль, нині бачимо системні спроби знеславити подвиг українських героїв, які нехтували власним життям заради свободи України. Хтось намагається прив'язати вояків Української Повстанської Армії до організації Голокосту, хтось звинувачує в масштабних військових злочинах супроти поляків, а хтось відверто намагається викривити історичне минуле, замовчуючи складні й трагічні сторінки в історії українського народу чи взагалі викинути з нашого минулого визвольну боротьбу.

Попри те, що українські землі перебували під контролем инших держав, українці завжди змагали до волі. Їхнє відчайдушне, самовіддане протистояння окупантам засвідчує те, що вони були неподільною нацією, яка у тяжкій боротьбі відвоювала своє право на власну державу. Ми повинні розуміти, що в українського народу своя історія боротьби та становлення; що в українців свої перемоги та поразки, свої національні герої, а отже й своя історична правда", – зазначив Петро Колодій.

Нагадаємо, що 25 жовтня 2013 року в сесійному залі Львівської обласної ради розпочала роботу Міжнародна наукова конференція "Проблеми дослідження українського визвольного руху 1920– 1950-х рр.". Організаторами заходу виступили Львівська обласна рада, Інститут українознавства ім. І.Крип'якевича НАН України, Львівський національний університет ім. І.Франка, комунальне підприємство ЛОР "Доля" та Центр незалежних історичних студій.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ