У Тернополі свободівці відновили алею на честь створення Стрілецької дивізії "Галичина"

У Тернополі свободівці відновили алею на честь створення Стрілецької дивізії "Галичина"

26.10.13 15:19 0 811
25 жовтня 2013 року представники Тернопільської міської організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" разом із жителями міста відновили алею на честь створення Стрілецької дивізії "Галичина". Близько півсотні саджанців катальп висадили у парку "Топільче". Ще у травні 2009 року у цьому ж парку було висаджено алею дубів вояків дивізії "Галичина", проте вандали знищили саджанці та знак, який встановили націоналісти на честь стрілецької дивізії.

" ми висадили нові дерева – катальпи та встановили новий знак на честь дивізії "Галичина". Катальпи – заморські дерева, які добре приживаються в західній Україні, вони схожі на каштани і мають до 15-18 метрів висоти. Такі ж дерева цього року ми висадили у парку ім. Т.Г. Шевченка, вони добре прижилися і тепер милують око тернополян та гостей міста. Сподіваюся, що і ця алея розквітне та прикрашатиме наше місто. Також звертаюсь до усіх тернополян з проханням бережно ставитись до людської праці", – зазначив міський голова Тернополя Сергій Надал.

"Пам'ять про наших славних предків – борців за волю України, повинна жити і передаватися з покоління в покоління. Сподіваюся, що ця алея буде нагадувати жителям Тернополя про безстрашних воїнів Дивізії "Галичина" і про їхній подвиг. Особливо молодь повинна не забувати про своїх героїв і наслідувати їх, адже Дивізія "Галичина" складалася з людей, які прагнули здобути краще майбутнє для рідної держави, основною метою яких було – не дозволити ворогам знущатися над українським народом. Вони були справжніми патріотами і є зразком для наслідування для кожного громадянина України. Такими маємо бути і ми, і наші діти.

Думаю, що з кожним роком наше суспільство стає більш свідомим і розуміє, що таке справжні життєві цінности, і що пам'ять про тих, які життя віддавали за незалежну Україну треба шанувати. Тому, закликаю тернополян берегти і доглядати цю алею, так ми віддамо шану воїнам Дивізії "Галичина"", – заявив очільник Тернопільської "Свободи" Роман Навроцький.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ