На Тернопільщині до трирічного ув'язнення засуджено колишнього керівника Держкомзему та його спільника

На Тернопільщині до трирічного ув'язнення засуджено колишнього керівника Держкомзему та його спільника

26.10.13 14:13 0 955
21 тисяча доларів неправомірної вигоди – таку суму за вирішення земельного питання планували отримати посадовець та його поплічник. Однак до кінця реалізувати свій план їм завадили міліціонери.

Як було встановлено під час досудового розслідування, наприкінці 2010 року житель Теребовлянщини звернувся до начальника управління Держкомзему сусіднього району з проханням посприяти йому у виділенні земельної ділянки площею 5,05 га для ведення особистого селянського господарства. Чиновник під час розмови повідомив прохачу, що він підшукає земельну ділянку, проте всі питання, пов'язанні з її оформленням, необхідно вирішувати із одним з місцевих жителів, який є його спільником.

Наприкінці січня 2011 року спільник чиновника запропонував майбутньому власнику землі оформити ділянку, яка знаходиться на території однієї із сільських рад району, на підставних осіб – трьох жителів села, за умови передачі йому та посадовцю хабара в розмірі 21 тисячі доларів.

Фінал земельного питання відбувся у лютому 2012 року, коли після нотаріального переоформлення земельних ділянок прохач отримав у власність майже шість гектарів угідь, а натомість віддав довіреній особі начальника Держкомзему 21 тисячу американською валютою. Цього ж дня чиновника та посередника затримали правоохоронці.

Нещодавно екс-керівник Держкомзему та його спільник вислухали вирок суду. Посадовця засуджено до 3 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування строком на 2 роки та з конфіскацією майна. Його спільнику відміряно такий же в’язничний термін з конфіскацією майна.

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ