"Timber Frame" - технологія фахверк

26.10.13 12:15 0 1291
Будівництво житла завжди безпосередньо залежало від наявності відповідних для будівництва матеріалів в даному регіоні. Ще одним важливим фактором, що впливає на культуру будівництва , були традиції й історично сформовані будівельні технології . Найдавніші дерев'яні споруди з масивного бруса були побудовані ще до нашої ери. Наприклад , побудований в Японії за розпорядженням імператора Темму храм , відноситься до 700 р. нашої ери. У той же період було побудовано перший будинок за технологією фахверк в Польщі.
Фахверк - це один з найдавніших типів будівельних споруд. Несучою конструкцією фахверкового будівлі служить дерев'яний каркас , утворений системою клеєних балок і колон .

Дерево - будівельний матеріал північних країн

Дерево , як будівельний матеріал , переважає в північних регіонах Землі . У той же час використання дерева в будівництві можна зустріти повсюдно. Іншими традиційними будівельними матеріалами в усі часи були солома і глина. Дерево , глину і солому дуже часто поєднували при будівництві. У результаті виходили своєрідні і неповторні будови.

Вплив зростання чисельності населення

Зростаюче населення планети і все збільшується його щільність призвели до того , що дерев'яні будови з масивного бруса стали завдавати великої шкоди навколишньому середовищу. До того ж, стали зникати деякі види деревини . До того ж активне використання лісових запасів призвело до різкого зменшення лісових площ в Центральній і Південно -Західної частинах Європи , що призвело до зростання цін на деревину і вплинуло на її доступність. Тому дерево стали в основному використовувати як допоміжний матеріал. У разі не несучих конструкцій стали використовувати альтернативні матеріали , такі як камінь , глина і солома . Щільність населення Східної та Північної Європи не росла так швидко як в її південно-західній і західній частинах , тому в цих регіонах дерев'яні будинки , а зокрема будинки з бруса , продовжували залишатися одним з головних видів будинків.

економія енергії

Число прихильників технологією фахверк постійно зростає. Сьогодні при будівництві фахверк і раніше використовується дерево , але в якості утеплювачів застосовують мінеральну вату або інші синтетичні матеріали. Дана конструкція дозволяє будувати житлові будинки або громадські будівлі з дуже низькими витратами на електроенергію. Сучасні фахверкові будинки відносяться до елітного класу , завдяки своїй неповторній архітектурі. Технологія фахверк дозволяє створювати великі площі скління , надаючи будівлям прозорість , елегантність і унікальність . Особливо популярна технологія фахверк в Німеччині та Англії.

Головними перевагами технолігіі фахверк можна назвати :

унікальний дизайн будинку як зовні так і зсередини. Ваш будинок неодмінно буде виділятися серед інших будівель ;
вдома не схильні до усадки ;
будинку фахверк надійні і довговічні ;
можливість створення великих площ скління;
це будинки з екологічно чистих матеріалів;
мінімальні терміни будівництва



Будинки фахверк - це житло для людей , які цінують комфорт і вільні від забобонів , для людей , що цінують простір і світло. Але найголовніше - фахверкові будинки для людей, хто піклується про своє здоров'я! Адже вибираючи будинок у стилі фахверк , Ви купуєте будинок , де легко дихається , бо всі будинки цього типу побудовані з екологічно чистих матеріалів , де поява алергенів зводиться до мінімуму. Подбайте про своє здоров'я і здоров'я своїх близьких!

PS: Також читайте: Які бувають дома фахверк і де їх краще замовляти.

Uzinform
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ