У Прилуках націоналісти відкрили меморіяльний знак «Жертвам комуністичного режиму»

У Прилуках націоналісти відкрили меморіяльний знак «Жертвам комуністичного режиму»

27.10.13 09:50 0 1227
26 жовтня 2013 року в місті Прилуки Чернігівської области відбулося відкриття та освячення меморіяльного знака «Жертвам комуністичного режиму». Захід відбувся за участи заступника Голови Верховної Ради України свободівця Руслана Кошулиньского, а також народних депутатів від ВО «Свобода» Руслана Марцінківа та Андрія Міщенка.

Пам’ятний знак розташований поруч із ґанком Собору Різдва Пресвятої Богородиці (УПЦ КП). Скульптуру було виготовлено та встановлено за сприяння місцевого осередку ВО «Свобода». Створив монумент скульптор Микола Шуст.

Захід розпочався молитвою панотців, яку очолив настоятель храму Різдва Богородиці, протоієрей о. Віталій Юрочко. Після освячення знака перед присутніми виступили народні депутати, а також очільники місцевих осередків «Свобода».

Першим до присутніх звернувся голова Чернігівської обласної організації ВО «Свобода» Костянтин Лубенцов. Свободівець повідомив, що відкриття пам’ятного знака приурочене 80-м роковинам Голодомору – геноциду української нації. «Голодомор 1932-33 років є одним із найбільших злочинів в історії людства. Але, між тим, це не єдиний злочин комуністичного режиму за часи окупації України. Це війни, голодомори, репресії, розстріли, катування, залякування, виселення. Вбивали не тільки людей – вбивали мову, культуру, релігію, традиції, вбивали душу, вбивали дух. Як наслідок – мільйони вбитих, мільйони ненароджених, мільйони скалічених, як фізично, так і духовно», – наголосив націоналіст (http://youtu.be/JXZTfYXqhiw).

Далі слово надали заступникові Голови ВО «Свобода», віце-спікерові українського парламенту Русланові Кошулинському.

«Я низько кланяюся присутнім за те, що вони пам’ятають. Адже комуністичні репресії приходили сюди найскоріше. Ваші пращури, ваші родини, ваші діди і бабусі були першими, хто пам’ятав, чим є большевицький терор. Тому честь і хвала вам за те, що ви маєте пам’ять», – зазначив свободівець.

Відео з виступу Руслана Кошулинського: http://goo.gl/hgYPq6

Народний депутат України, уповноважений ВО «Свобода» на Чернігівщині Руслан Марцінків, виступаючи на заході, зауважив: «Сьогодні ми робимо дуже важливу справу. Ця справа свідчить про те, що українці сьогодні наступають, а все українське розвивається». Відео: http://youtu.be/toS_EB5OHKk

Також на відкритті пам’ятника виступив керівник Прилуцької міської «Свободи» Іван Тютюнник. Зокрема, націоналіст заявив: «Цим пам’ятником ми вшановуємо мільйони українців, які полягли у боротьбі зі злочинним комуністичним режимом чи ж стали жертвами тоталітарних репресій. Пам’ятаючи про цих людей, ми будемо виховувати нове покоління українців. Саме завдяки їм ми збудуємо державу, наповнену українським змістом. Націоналізм обов’язково переможе!»

Перед присутніми слово мав народний депутат-свободівець Андрій Міщенко: «Я для себе поклявся: поки буде битися моє серце – я зроблю все для того, щоби ті, хто причетні до українофобії, до злочинів проти української нації, як мінімум будуть погано себе почувати на українській землі. Під ними має горіти українська земля». Повний виступ – за посиланням: http://youtu.be/YLOXK2lnb_E

Наприкінці заходу до учасників з промовою звернувся протоієрей Віталій Юрочко (http://youtu.be/zSZsDnaoz4o).

На завершення свободівці поклали квіти до підніжжя меморіального знака.

Зауважимо, що у відповідь на подію, яку анонсували свободівці, місцеві комуністи зібрали свій шабаш за кількасот метрів від місця проведення заходу. Однак прибічники кривавого большевицького режиму ближче до націоналістів підійти так і не наважилися. Що ж до причин свого збіговиська у коментарях журналістам «мітингувальники» плуталися в розповідях: вони прийшли чи то захищати бовван Лєніну, чи то вимагати виплати зарплати, яку затримують б’юджетникам, чи то протестувати проти «УПА, яка встановлює пам’ятник».

Світлини з події: https://plus.google.com/u/0/b/118017961047121391442/photos/118017961047121391442/albums/5939133135948078305









Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Херсонщині під час ...

КОМЕНТАРІ