Івано-Франківщина: в Управлінні ДСНС в області побувала делегація Міністерства охорони здоров’я Румунії

Івано-Франківщина: в Управлінні ДСНС в області побувала делегація Міністерства охорони здоров’я Румунії

27.10.13 09:04 0 903
З 25-го по 27-ме жовтня на Івано-Франківщині перебуває офіційна румунська делегація Міністерства охорони здоров’я Румунії, до складу якої ввійшли Міністр – державний секретар Міністерства охорони здоров’я Румунії доктор-доцент Раєд Арафат, директор департаменту охорони здоров’я міста Бая-Маре, повіт Марамуреш, доктор Поп Рариш та інші посадові особи.

Гості відвідали Прикарпаття в рамках пілотного проекту з транскордонної співпраці щодо обміну досвідом з налагодження роботи служби екстреної медичної допомоги та підписання угоди між повітом Марамуреш та Івано-Франківською областю.

В ході візиту представники румунської делегації побували ,зокрема, і в Управлінні ДСНС в області. Під час відвідин гості зустрілися з начальником Управління полковником служби цивільного захисту Володимиром Чернецьким. Також вони побували в приміщенні оперативно-диспетчерської служби Управління ДСНС в області, куди надходять перші повідомлення про надзвичайні події. Не оминули своєю увагою члени румунської делегації і виставку-музей пожежно-рятувальної служби, де в ході екскурсії виставковими залами ознайоми­лися з історією створення пожежної охорони Прикарпаття та її сьогоденням.

Румунські гості побували і на території спортивно-оздоровчого комплексу імені Героїв-пожежних Управління ДСНС в області, де мали змогу бути присутніми на практичних заняттях рятувальників. Особовий склад служби відпрацьовував способи проведення евакуації потерпілого з третього поверху навчальної вежі за допомогою круто-похилої переправи, надання медичної і психологічної допомоги потерпілій людині та роботу у складі ланки газодимозахисної служби під час гасіння умовної пожежі. Члени румунської делегації ознайомилися з роботою пункту життєзабезпечення та технікою, яка є на озброєнні в пожежно-рятувальних підрозділах Івано-Франківщини, оглянули обладнання, яким користуються рятувальники під час гасіння пожеж, виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів, надання допомоги потерпілим на воді та в гірській місцевості.

Така цікавість румунських колег до діяльності «Народної служби порятунку 101» не випадкова, адже і рятувальники, і медики мають спільну місію – допомагати людям.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ООН: 2,5 мільйона сирійців ...
Наступна новина: Закарпаття: на Рахівщині ...

КОМЕНТАРІ