У МВС презентували розсекречені матеріали 70-річної давнини

У МВС презентували розсекречені матеріали 70-річної давнини

27.10.13 11:05 0 797
Їх приурочили до 70-річчя визволення Києва від фашистських загарбників. В основу виставки покладені архівні документи Державного архіву МВС України періоду Великої вітчизняної війни.

Оприлюднили документи, щоб показати роль міліції у Великій вітчизняній війні, обороні Києва, розбудові міста після визволення від німецько-фашистських загарбників, партизанський рух, адже саме на міліцію були покладені завдання з відбудови Києва. В першу чергу це відбудова колектора на Хрещатику та реконструкція і відбудова самих вулиць.

Першими відвідувачами виставки стали курсанти Національної академії внутрішніх справ та правоохоронці МВС України. Саме їм начальник Державного архіву МВС України Наталія Татусь розповіла про унікальні документи, фотокартки та людей, які увійшли в історію.

За словами Наталії Татусь на виставці представлені оригінали документів з підписами Міністрів, командирів партизанських з’єднань, оригінали фотокарток, оперативні донесення про діяльність партизанських з’єднань, донесення Сталіну про їх діяльність, документи по судовому процесу над військовополоненими, а також категорія документів, яка стосується долі ад’ютанта заступника міністра внутрішніх справ Тимофія Строкача – Русанова тощо.

- Історично ці документи показують вперше, адже до недавнього часу вони були засекречені і великий загал населення їх ще не бачив, - резюмувала начальник Державного архіву МВС України.

УЗГ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Греції ромська пара, ...

КОМЕНТАРІ