На Львівщині правоохоронці підготували для школярів спеціальні наліпки із Правилами дорожнього руху

На Львівщині правоохоронці підготували для школярів спеціальні наліпки із Правилами дорожнього руху

27.10.13 13:15 0 881
Напередодні осінніх канікул працівники ДАІ Львівщини вирішили ще раз нагадати дітям «ази» дорожньої безпеки. Для школяриків підготували невеличку «шпаргалку» із підказками про те, як правильно переходити вулицю, чого слід остерігатися на дорозі, як поводитись у транспорті та де безпечно кататися на велосипеді.

Готуючи «шпаргалку», правоохоронці намагались зробити її максимально зрозумілою для найменших школярів, адже, найчастіше саме вони потрапляють у прикрі ситуації на дорозі.

За дев’ять місяців цього року у Львові внаслідок ДТП загинули троє діток, ще 72 — зазнали травм. Чимало таких пригод трапилися саме з вини дітей, через нехтування ними елементарних правил безпеки.

Тож, аби попередити такі випадки у майбутньому, працівники Державтоінспекції провели у Львові акцію «Шпаргалка безпеки у щоденнику». Захід проходив на вулиці Панча, неподалік двох шкіл — 91-ї та 43-ї. Учні якраз поверталися додому після уроків і ті з них, хто переходив вулицю по «зебрі», — отримали від інспекторів ДАІ наліпку із написом «За зразкову поведінку на дорозі!», а також наклейку із Правилами дорожнього руху.

Першокласник Віталік один із перших отримав заохочення від вартових доріг. Малюк повертався зі школи разом із старшим братиком. Хлопчики спершу затримались на тротуарі, уважно роздивились в усі боки, а тоді ступили на пішохідний перехід. На іншій стороні вулиці їх уже очікували правоохоронці, аби похвалити за таку відмінну поведінку.

«Я знаю Правила дорожнього руху, їх розповів тато. Завжди дивлюся по сторонам, коли переходжу дорогу. Це дуже важливо, щоб не сталося аварії», — розповів Віталік.

Інспектори ДАІ побажали дітям безпечних канікул та порадили у темну пору доби обов’язково носити одяг зі світловідбиваючими елементами або ж почепити до шкільного ранця спеціального «світлячка» — флікера.

Нагороду за зразкову поведінку на вулиці отримала і маленька Яночка. Дівчинка разом із однокласниками перейшла дорогу по пішохідному переходу. Правоохоронці провели для дівчинки та її друзів імпровізований урок із безпеки, перевірили, чи пам’ятають вони Правила дорожнього руху та роздали кожному по корисній «шпаргалці».

На жаль, не всі дітки правильно переходили дорогу. Дехто, намагаючись скоротити шлях, перебігав вулицю у невстановленому місці. І це, незважаючи на те, що буквально за кілька метрів був пішохідний перехід! Серед порушників траплялися й дорослі, які, тримаючи малечу за руку, вибігали на дорогу поза «зеброю».

Працівники Державтоінспекції пояснювали батькам, якими можуть бути наслідки такої легковажності. «Насамперед, ви показуєте негативний приклад своїй дитині, наражаєте на небезпеку і себе, і малечу!».

Усі діти одержали від інспекторів ДАІ «шпаргалку» безпеки та пообіцяли прочитати її разом із батьками, добре вивчити та завжди дотримуватися Правил дорожнього руху!

Прес-служба управління

ДАІ у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ