На Миколаївщині жінка стала жертвою телефонного шахрая

На Миколаївщині жінка стала жертвою телефонного шахрая

28.10.13 10:57 0 891
Понад чотири тисячі гривень втратила довірлива мешканка Первомайська, повідомивши незнайомцю свої банківські персональні дані.

До міліції Первомайського району звернулася 57-річна жінка та повідомила про те, що невідома особа заволоділа її грошима в сумі понад чотири тисячі гривень.

Правоохоронцям заявниця розповіла, що її чоловік розмістив інформацію в мережі Інтернет про продаж автомобільного двигуна та, звісно, надав номери контактних телефонів. Серед бажаючих придбати запропоновану частину автомобіля найбільш наполегливим був незнайомець, який запевняв подружню пару про те, що його влаштовує всі умови продажу і він вже готовий перерахувати гроші. Проте є лише одне «але» – потрібно повідомити номер банківської кредитної картки. Мовляв, особисто передати кошти він не може – мешкає достатньо далеко від продавців.

Довірлива жінка відповіла на всі запитання співрозмовника, серед яких були й питання щодо номеру банківського рахунку, а також щодо особистих відомостей.

Перевіряючи наступного дня, чи не надійшли грошові кошти на рахунок, власниця картки мало не зомліла біля терміналу – всі накопичені кошти зникли.

Слідчим відділенням Первомайського МВ УМВС було розпочато досудове слідство за ознаками ч.1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає обмеження волі на строк до трьох років. Міліція встановлює осіб, причетних до скоєння шахрайських дій.

Шановні громадяни, правоохоронці попереджають:

Не повідомляйте свої особисті дані та реквізити банківських рахунків незнайомцям. Якщо ж у силу будь-яких обставин вказана інформація стала відома стороннім особам та Ви підозрюєте можливе скоєння злочину стосовно себе, запам’ятайте номер телефону, з якого надійшов дзвінок, і негайно повідомте про подію до найближчого відділу міліції.

СЗГ УМВС України

в Миколаївській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В Одесі правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ