Майбутні журналісти познайомилися з роботою прес-служби кримської міліції

Майбутні журналісти познайомилися з роботою прес-служби кримської міліції

28.10.13 11:47 0 919
Темою спілкування правоохоронців зі студентами факультету слов'янської філології та журналістики Таврійського національного університету (ТНУ) імені В.І. Вернадського, ініційованої представниками Громадської ради при ГУМВС України в Автономній Республіці Крим, стали основні напрями і специфіка роботи міліцейської прес-служби та підвищення правової грамотності молоді.

Про свою роботу студентам розповідали начальник Сектору зв'язків з громадськістю ГУМВС України в Автономній Республіці Крим (СЗГ) Ольга Кондрашова, прес-офіцер Сімферопольського міськуправління міліції Оксана Сорокопудова, інспектор СЗГ Дар'я Щербакова, член Громадської ради ГУМВС України в АР Крим, асистент кафедри міжмовних комунікацій і журналістики факультету слов'янської філології та журналістики ТНУ Ольга Володченко.

З перших хвилин зустрічі в аудиторії ТНУ встановилася тепла дружня атмосфера. Начальник прес-служби кримської міліції Ольга Кондрашова розповіла студентам про історію служби, її основні цілі та завдання. Особливу увагу вона приділила питанням прав і обов'язків правоохоронців та представників мас-медіа, а також їх плідної і конструктивної співпраці.

– Головний принцип роботи міліції – «Людина - понад усе». Тому, безумовно, важливими є відкритість у діяльності міліції та інформування громадян про стан правопорядку на півострові, – зазначила Ольга Кондрашова. - Саме представники ЗМІ є посередниками, за допомогою яких громадяни отримують інформацію про роботу міліції. Тому наше основне завдання - це грамотний і правдивий виклад інформації про розкриття та розслідування злочинів, об'єктивне висвітлення діяльності співробітників міліції з метою попередження суспільства про негативні життєві ситуації, в які може потрапити кожен з нас.

Юні журналісти запитували правоохоронців про їх роботу, специфіку міліцейської журналістики. Спілкування було захоплюючим і цікавим. У ході зустрічі обговорювалися не тільки питання взаємодії представників ЗМІ і співробітників міліції, а й деякі правові моменти.

Зокрема, студенти дізналися алгоритми дій у разі виникнення різних критичних життєвих ситуацій: як не стати жертвою зловмисників, що робити, якщо вкрали телефон і т.д. Студенти цікавилися, що чекає на тих, хто оступився і скоїв правопорушення, а також зверталися із проханнями та порадами, які потребували правової оцінки і допомоги.

На завершення зустрічі всі отримали пам'ятки «Як не стати об'єктом злочинних зазіхань» та ілюстрований буклет, розроблений Міністерством внутрішніх справ України «Взаємодія міліціонера з медіа». Студенти подякували співробітникам міліції за цікаве спілкування і корисну інформацію.

СЗГ ГУМВС України

в Автономній Республіці Крим
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Осінні канікули школярі ...
Наступна новина: На Кіровоградщині слідчі ...

КОМЕНТАРІ