В Москві почали опозиційний марш на підтримку політв’язнів

В Москві почали опозиційний марш на підтримку політв’язнів

28.10.13 12:50 0 887
На Пушкінській площі в Москві збираються учасники опозиційного маршу на підтримку політичних в’язнів. Марш пройде Бульварним кільцем російської столиці. Учасники акції вимагають звільнити звинувачених у «Болотній справі» та інших політв’язнів. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Активісти розгортають прапори опозиційних рухів та транспаранти.

Поліція обмежила рух транспорту. На площу людей пропускають тільки після проходження через рамки металодетекторів. За заявами російського МВС, порядок під час проведення маршу забезпечуватимуть близько 3000 правоохоронців.

Організаторами шньої ходи стали «Комітет протестних дій» та «Комітет 6 травня». Проведення акції узгодили зі столичною владою (заявлена кількість учасників маршу – 20000).

Народ собирается на шествие в поддержку политзеков pic.twitter.com/hyvrra8tCy — Грани.ру (@GraniTweet) October 27, 2013*/blockquote

Так звана «Болотна справа» стосується подій на Болотній площі в Москві 6 травня 2012 року, напередодні інавгурації Володимира Путіна на третій термін на посаді президента Росії. Тоді масова опозиційна демонстрація переросла в сутички з поліцією. Понад 400 людей тоді затримали; близько 30 осіб нині звинувачують у закликах до масових заворушень і застосуванні насильства до представників влади. Опозиція називає цю справу сфабрикованою за політичними мотивами.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чехії парламентські ...
Наступна новина: Від вибухів у Багдаді ...

КОМЕНТАРІ