У Львові спільно помолились з нагоди Року віри та 1025-річчя Хрещення України-Русі

У Львові спільно помолились з нагоди Року віри та 1025-річчя Хрещення України-Русі

28.10.13 09:01 0 907
З нагоди Року віри та 1025-річчя Хрещення України-Русі на площі перед Львівським театром опери та балету ім. С. Крушельницької відбувся акт відання Львова та його мешканців під опіку Христа Чоловіколюбця. В рамках заходу за участю Високопреосвященного владики Ігоря, Архиєпископа і Митрополита Львівського, духовенства Львова та громади міста, кожен запалив свічку, як символ єднання спільноти Львова у християнській вірі.

— ми запросили Вас не до храму. ми запросили Вас сюди, в центр нашого міста, до серця нашого міста, щоб ми могли показати свою віру. Цим заходом ми завершуємо роздуми над даром віри. Ми не зібрались різноконфесійні люди. Ні. Ми зібрались разом в одній вірі з одним даром, який Господь нам дарував. — — розповів отець Павло Дроздяк.

Відтак, гурт священиків «Новий час» представив цікаву євангелізаційну музичну програму. Також відбувся конкурс дитячих малюнків на тему віри.

Відтак, о 18.00 год розпочався подячний Молебень до Христа Чоловіколюбця у супроводі хору Львівської духовної семінарії Святого Духа. Очолив молитву владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський.

— Мені дуже приємно, що Ви прийшли на наше моління, що відгукнулись і прибули, щоб засвідчити віру. Не тільки, прийшовши до церкви, очевидно, Ви її свідчите кожного дня, але тут ми її свідчимо в особливий спосіб. — — зазначив Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський.

Усі учасники спільної молитви запалили на площі перед Оперним театром свічки, аби показати, як багато є тих людей, що вірують.

— В світі є тисячі міст. Але дуже мало є міст, де люди так чисельно разом збираються для спільної молитви. Ця молитва має особливу силу. Ми молимось за наше місто, за наші сім’ї, родини. Ми молимось коли говоримо про нашу віру. Віра – це наріжний камінь людського існування. Цю віру можна отримати, коли є особливий дар, коли є молитва, коли є велика Божа ласка. Я дякую Господу Богу, що ми так чисельно молимось, що ми вимолюємо нашу віру, яка завжди тримає нас і дає нам дуже велику силу. Я дякую всім, хто прийшов сюди. — — зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Завершальним акордом заходу стало проголошення громадою «Символу віри» і спільне виконання «Боже великий, єдиний».

Захід відбувся з ініціативи Львівської архиєпархії УГКЦ та за підтримки Львівської міської ради.

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львові горіла ...

КОМЕНТАРІ