Буковина: Нова Книга обліку доходів і витрат - тепер і в електронній формі

Буковина: Нова Книга обліку доходів і витрат - тепер і в електронній формі

28.10.13 13:29 0 1227
З 18 жовтня діє нова Книга обліку доходів та витрат для підприємців - загальносистемників та фізосіб, які провадять незалежну професійну діяльність. Який порядок реєстрації та ведення цієї Книги в електронній формі. Нова форма Книги та Порядок її ведення затверджена наказом Міністерство доходів і зборів України наказом від 16.09.2013 р. № 481.

Одне з найважливіших нововведень -- можливість вести підприємцям на загальній системі та фізосособам, які провадять незалежну професійну діяльність, Книгу обліку доходів і витрат в електронному вигляді.

У разі обрання такого варіанта ведення обліку підприємець повинен отримати в АЦСК посилені сертифікати відкритих ключів (якщо ще їх не має) та укласти з Міндоходів договір про визнання електронних документів (у паперовому або електронному вигляді).

Схема отримання ключів та укладання договору -- аналогічна до тієї, яка застосовується для подання податкових декларацій засобами електронного зв'язку в електронній формі. Далі формується та надсилається за місцем податкового обліку заява на отримання книги. Згідно з вимогами Порядку, податкова має зареєструвати вашу Книгу протягом 3-х робочих днів. Саме у цей термін вам має надійти повідомлення про реєстрацію Книги із зазначенням її реєстраційного номера та дати реєстрації.

Після отримання такого повідомлення підприємець має право вести Книгу в електронному вигляді згідно з вимогами Порядку. Електронний вигляд книги не виключає можливості виправлення помилок або коригування вже внесеної інформації. Це відбувається шляхом доповнення рядка, в якому відображається від'ємне або додатне значення.

Інформаційно - комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях


Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ