БУковина: Тема діалогу податківців і бізнесу - легалізація заробітної плати

БУковина: Тема діалогу податківців і бізнесу - легалізація заробітної плати

28.10.13 14:30 0 1192
Нещодавно чернівецькі міндоходівці запросили на тематичне засідання «круглого столу» керівників та головних бухгалтерів підприємств, які нараховують заробітну плату нижче законодавчо встановленого мінімального рівня, по дотриманню діючого законодавства та перегляду трудових договорів для забезпечення соціальних гарантій найманих працівників.

Захід було проведено під головуванням начальника ДПІ у м. Чернівцях Ярослава Городенського, за участі фахівців управління доходів і зборів фізичних осіб. Темою спілкування були обрані питання щодо легалізації трудових відносин та виплати заробітної плати.

Відкриваючі засідання, начальник ДПІ у м. Чернівцях зазначив, що основним джерелом наповнення місцевого бюджету є податок з доходів фізичних осіб. Тому, як підкреслив Ярослав Городенський, щоб завтра мати якісне медичне обслуговування та належний рівень освіти й культури, сьогодні надзвичайно важливим є працювати на викриття порушень податкового законодавства під час виплати зарплати. Це один з пріоритетних напрямків роботи чернівецьких податківців.

На сьогодні ще не викорінено практику прийому на роботу найманих осіб без належного оформлення та виплати працівникам мінімальної заробітної плати. Податківці виявляють такі факти, проводячи доперевірочний аналіз господарської діяльності підприємств. Робота в цьому напрямі ведеться постійно, і до всіх порушників чинного законодавства за такі дії запроваджується адміністративна відповідальність.

З легалізацією доходів до бюджету надійдуть податок з доходів фізичних осіб та інші платежі, але в першу чергу - це захист прав і законних інтересів працівників.

Керівникам підприємств було запропоновано провести відповідну роботу щодо забезпечення використання повної зайнятості працюючих, не практикувати роботу працівників з неповним робочим днем, характер якої передбачає повну норму тривалості робочого часу; рекомендовано керівникам виконати взяті ними зобов'язання щодо упорядкування штатної чисельності працівників та рівня сплати платежів до бюджету.

Наприкінці заходу Ярослав Доринович зазначив, що дотримання законодавчих норм при виплаті заробітної плати працівникам знаходиться у центрі уваги органів Міндоходів, а також нагадав про настання відповідальності за порушення трудового законодавства. За його словами, робітники інспекції працюють над тим, щоб створити комфортні умови ведення бізнесу, бути надійним партнером у вирішенні проблемних питань, і саме такі заходи сприяють взаєморозумінню між органами Міндоходів та платниками податків.

Інформаційно - комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ