"Через передачі ОСВ у Міндоходов підприємці не можуть знятися з обліку" - експерт

28.10.13 19:02 0 944
А новоспеченим пенсіонерам довше оформляють пенсію
Як і попереджали фахівці , передача адміністрування єдиного соціального внеску з Пенсійного фонду в міністерство доходів і зборів супроводжується нестикуваннями , обертаються проблемами для громадян. Розповідає начальник головного управління ПФУ в області Микола Черненко :
«Приходить до нас підприємець , який знімається з реєстрації. Чітко прописано , що при цьому ПФ повинен надати довідку про відсутність заборгованості з ЄСВ . І Міндоходов відправляє його до нас , хоча всі картки обліку з адміністрування ЄСВ вже у них ! 29 актів передачі у нас вже є. У нас у веденні залишилися тільки питання заборгованості з пільгових пенсій і страхових внесках - тільки ці довідки ми зараз і даємо . Довідку з ЄСВ ми фізично видати не можемо , тому що ми його вже не адмініструємо ! Адже зрозуміло , що хто збирає податок , той і видає довідки . Але в цій частині законодавство ще не помінялося. Я сподіваюся , звичайно , що скоро все налагодиться ».
Відповідно, підприємці поки що не можуть знятися з реєстрації. А незабаром , якщо нічого не зміниться , будуть страждати і прості громадяни , які дожили до пенсійного віку. Продовжує Микола Черненко :
« За законом ми повинні оформляти пенсію протягом 10 днів. Але у нас є випадки , коли на це йде кілька місяців , поки будуть зібрані людьми і впорядковано нами всі документи. А тут ще й база страховиків з ЄСВ передана в Міндоходов - відповідно , даних щодо сплати внесків у нас вже немає. Тому треба налагодити оперативний обмін інформацією , інакше кількість випадків довго оформлення пенсій істотно зросте. До того ж у Міндоходов не зовсім відрегульовані питання прийому звітів та програмного забезпечення; ми підключаємо своїх людей ... »
Щоб прискорити оформлення пенсій , ПФ збирається найближчим часом всерйоз зайнятися людьми передпенсійного віку , щоб вони завчасно збирали довідки про стаж і зарплату.
Тим часом , ПФ області як і раніше адмініструє 112,2 мільйона гривень боргів : у тому числі 59 мільйонів з ЄСВ і 7 мільйонів з пільгових пенсій ( взагалі вихід на пенсію на 5 або 10 років раніше за рахунок роботодавців залишається за ПФ). Також за фондом збережено адміністрування податків з мобільного зв'язку , продажу золота (крім обручалок ) , дорогоцінних металів і ювелірних виробів , нерухомості та авто.


Прес -служба ВК "Наступ"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Завершилися змагання з ...
Наступна новина: Юрій Левченко: «Замість ...

КОМЕНТАРІ