Юрій Левченко: «Замість карати злочинців, крадіїв, фальсифікаторів виборів – міліція переслідує націоналістів, які борються за права громади»

Юрій Левченко: «Замість карати злочинців, крадіїв, фальсифікаторів виборів – міліція переслідує націоналістів, які борються за права громади»

28.10.13 19:05 0 865
«Минув рівно рік із дня ганебних подій у столичному Шевченківському районі з масштабними фальсифікаціями у 223-му виборчому окрузі, коли бандити зіпсували тисячі бюлетенів, наплювавши на вибір киян. Однак фальсифікатори, які це робили, усі виконавці разом із організатором Пилипишином і досі ходять вулицями Києва або ж відпочивають десь в Америці. Їх і донині не покарано, а наших хлопців, які борються проти свавілля в Україні, – їх якраз тягають по судах, по прокуратурах, на допити». Про це 28 жовтня 2013 року під час пікетування Міністерства внутрішніх справ України заявив кандидат у народні депутати від об’єднаних опозиційних сил свободівець Юрій Левченко.

Виступаючи на пікетуванні МВС, де націоналісти вимагали припинити кримінальне переслідування активістів, які відстоюють права громади, Юрій Левченко заявив: «Минув рівно рік із дня ганебних подій у столичному Шевченківському районі з масштабними фальсифікаціями у 223-му виборчому окрузі, коли бандити зіпсували тисячі бюлетенів, наплювавши на вибір киян. Однак фальсифікаторів та організаторів і досі не покарано. Натомість наших хлопців тягають на допити, в суди й прокуратуру. Ця ситуація є яскравим прикладом владного беззаконня, яке панує в нашій країні. Нам вдалося домогтися відкриття кримінальної справи за фактами фальсифікацій – до речі, це єдиний випадок з усіх п’яти подібних округів. Проте влада затягує та всіляко гальмує процес справедливого завершення цієї справи попри те, що зараз відомо, хто це все робив – буквально із прізвищами злочинців.

11 листопада спливає рівно рік з того часу, як вони мали би передати цю справу до суду. Тому 11 листопада об 11:00 ми зберемося біля МВС і запитаємо їх, чому наших хлопців тягають, а фальсифікатори безкарно досі гуляють вулицями? Вважаю, що до виборів 15 грудня це кримінальне провадження так і не буде передано до суду. Влада недаремно зволікала цілий рік із розслідуванням, адже режим чудово розуміє, що після того, як хоча б одного фальсифікатора посадять до в’язниці, їм уже не вдасться і далі спотворювати народне волевиявлення» (виступ Юрія Левченка: http://youtu.be/8-YuNXiwSt4).

Нагадаємо, що 4 жовтня 2013 року виконувач обов'язків начальника головного слідчого управління МВС України полковник міліції Ігор Цюприк повідомив, що особи фальсифікаторів виборів у 223-му окрузі встановлено (відео: http://youtu.be/tOrGD1c86Oo). Щодо замовника фальсифікацій І.Цюприк зазначив, що роль підозрюваних у цій справі на разі встановлюють. На запитання журналістів про те, коли справу нарешті буде передано до суду, полковник міліції відповів, що, згідно з процесуальними нормами, це має відбутися протягом року з початку реєстрації справи. Проте міліціянт одразу ж зазначив, що можливий "людський фактор", у зв'язку з чим слідство може тривати довше, й відмовився називати конкретний кінцевий термін передачі справи до суду. Зауважимо, що відповідну справу було передано до МВС 16 квітня 2013 року нібито через вимоги нового КПК, хоча він набрав чинности ще 2012 року. І.Цюприк відмовився роз'яснювати це рішення. Варто наголосити, що після передачі справи до МВС слідчих дій міліція не здійснює. Відповідно, представник міліції не зміг пояснити, що нині робить слідство. Докладніше: http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/042797/





Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Через передачі ОСВ у ...
Наступна новина: 30 жовтня 2013 року – ...

КОМЕНТАРІ