Фізичні особи – підприємці, які не використовують працю найманих осіб, подають звітність з ЄСВ один раз на рік.

Фізичні особи – підприємці, які не використовують працю найманих осіб, подають звітність з ЄСВ один раз на рік.

28.10.13 20:48 0 902
ДПІ у Сихівському районі м.Львова ГУ Міндоходів у Львівській області нагадує, що наказом Міністерства доходів і зборів України від 09.09.2013 №454 (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 20.09.2013 за №1628/24160) затверджено Порядок формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.
Порядком передбачено, що фізичні особи - підприємці, у тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування, формують та подають до органів доходів і зборів звіт самі за себе один раз на рік до 10 лютого року, наступного за звітним періодом.
Таким чином, для такої категорії осіб звітним періодом є календарний рік.
Звертаємо увагу, що фізичні особи - підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, звільняються від сплати за себе єдиного внеску, якщо вони є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу.
Звіт зазначеними особами не подається. Такі особи можуть бути платниками єдиного соціального внеску виключно за умови їхньої добровільної участі в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.


Інформаційно-комунікаційний сектор
ДПІ у Сихівському р-ні м.Львова
ГУ Міндоходів у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Надісланий поштою звіт з ...
Наступна новина: Нормативна база для ...

КОМЕНТАРІ