На замітку спецрежимникам

На замітку спецрежимникам

28.10.13 19:50 0 822
Якщо товари/послуги, основні фонди, виготовлені та/або придбані, використовуються сільськогосподарським підприємством частково для виготовлення сільськогосподарських товарів (послуг), а частково для інших товарів/послуг, то сума сплаченого (нарахованого) податкового кредиту розподіляється, виходячи з питомої ваги вартості сільськогосподарських товарів/послуг у загальній вартості усіх товарів/послуг, поставлених за 12 попередніх послідовних звітних (податкових) періодів.
При зміні напряму використання товарів/робіт, основних фондів платник податку проводить коригування податкового кредиту виходячи з вартості придбання товарів/послуг, балансової (залишкової) вартості основних фондів, що склалася станом на початок звітного (податкового) періоду, протягом якого здійснено зміну напряму використання.
Сільськогосподарські підприємства, які застосовують спеціальний режим оподаткування діяльності у сфері сільського, лісового господарства та рибальства, за результатами такої діяльності складають окремий Реєстр з позначкою 022.
Коригування внаслідок часткового використання товарів/послуг, необоротних активів в операціях сільськогосподарського та переробного виробництва (рядок 16.2 податкової декларації з ПДВ) здійснюють на підставі бухгалтерської довідки.
Якщо суб’єкт спеціального режиму оподаткування придбав товари/послуги, основні фонди, зазначені в одній податковій накладній, та має намір їх використовувати для виготовлення сільськогосподарських і несільськогосподарських товарів/послуг, то цю накладну необхідно одночасно відобразити у р. ІІ Реєстру з позначками “021” та “022”.
Усі номенклатурні одиниці такої податкової накладної розподіляються між Реєстрами залежно від мети їх використання. При цьому необхідно враховувати, що, якщо певну номенклатурну одиницю придбали з метою часткового використання для виготовлення сільськогосподарських товарів/послуг, а частково для інших товарів/послуг, то суму сплаченого (нарахованого) податкового кредиту за такою номенклатурною одиницею розподіляють між зазначеними Реєстрами, виходячи з питомої ваги вартості сільськогосподарських товарів/послуг у загальній вартості усіх товарів/послуг, поставлених таким платником податку за 12 попередніх послідовних звітних (податкових) періодів.
Якщо в будь-якому наступному податковому періоді напрямок використання товарів/послуг, основних фондів змінюється, платник податку у такому податковому періоді має здійснити коригування податкового кредиту, виходячи з вартості придбання товарів/послуг, балансової (залишкової) вартості основних фондів, що склалася станом на початок такого звітного (податкового) періоду.

Головне управління Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чи можуть «спрощенці» ...
Наступна новина: Надісланий поштою звіт з ...

КОМЕНТАРІ