Нормативна база для трансфертного ціноутворення

Нормативна база для трансфертного ціноутворення

28.10.13 20:50 0 912
Кабінет Міністрів України затвердив черговий пакет документів, необхідних для імплементації норм закону про трансфертне ціноутворення. Зокрема, розпорядженнями Уряду визначено перелік джерел офіційної інформації для розрахунку ринкового діапазону цін, а також перелік спеціалізованих комерційних видань для цілей трансфертного ціноутворення.
Використання інформації про ціни з єдиних джерел дозволить уникнути спорів щодо відомостей про ринкові ціни, в тому числі по групах товарів, що не котуються на біржах.
Зокрема, Міндоходів і платники під час здійснення податкового контролю за трансфертним ціноутворенням матимуть змогу скористатися інформацією про ринкові ціни з таких джерел, як щомісячний інформаційний бюлетень «Огляд цін українського та світового товарних ринків» (видає ДП «Держзовнішінформ»), інформаційно-аналітичний продукт «Товарний монітор. Україна» і журнал “Вісник Міністерства доходів і зборів України”. Допоміжними джерелами інформації про ринкові ціни визначено веб-сайти Мінрегіону та Мінагрополітики.
Нагадаємо, Кабмін двома постановами затвердив Порядок узгодження цін у контрольованих операціях, відповідно до якого під час контролю за трансфертним ціноутворенням підприємства матимуть змогу попередньо узгодити ціни та укласти відповідну угоду з Міністерством доходів і зборів України. Окрім цього, затверджено Порядок розрахунку та застосування ринкового діапазону цін і ринкового діапазону рентабельності для цілей трансфертного ціноутворення. Розрахунок таких діапазонів є необхідною умовою використання методів визначення ціни у контрольованих операціях.

Головне управління Міндоходів у Тернопільській області

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: За несвоєчасну сплату ...

КОМЕНТАРІ