У Волинській області посадовця лісомисливського господарства буде покарано за незаконну рубку дерев на території заказника

У Волинській області посадовця лісомисливського господарства буде покарано за незаконну рубку дерев на території заказника

29.10.13 08:29 0 758
Прокуратурою Волинської області закінчено досудове розслідування та скеровано до суду матеріали кримінального провадження щодо провідного інженера державного підприємства "Володимир-Волинське лісомисливське господарство".

Посадовцю інкримінується зловживання службовим становищем, службове підробленням та пособництво у проведенні незаконної рубки дерев на території природо-заповідного фонду (кримінальні правопорушення, передбачені ч.3 ст. 364, ч.1 ст. 366, ч.5 ст. 27, ст. 246 Кримінального кодексу України).

У ході досудового розслідування встановлено, що провідний інженер ДП «Володимир-Волинське ЛМГ», порушуючи вимоги чинного законодавства, виписав лісорубний квиток для проведення рубки дерев дуба на території заказника місцевого значення «Павлівський». При цьому лісорубний квиток з тією ж серією і номером напередодні ним був виписаний іншому лісництву для проведення рубки дерев.

За цим незаконно виписаним лісорубним квитком упродовж листопада-грудня 2012 року на території заказника було проведено незаконну порубку 50 дерев дуба загальною масою 77 метрів кубічних.

Державним інтересам унаслідок цього спричинено збитки на суму майже 78 тис. грн.

У ході досудового розслідування підозрюваним відшкодовано збитки на суму понад 56 тис. грн.

Невідшкодовану частину збитків він зобов’язався відшкодувати протягом року.

Обвинувальний акут разом із укладеною угодою про визнання посадовцем винуватості направлено до суду для затвердження вказаної угоди та призначення підозрюваному міри покарання.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ