На території України очікується тепла погода

На території України очікується тепла погода

29.10.13 09:14 0 785
На території України протягом поточного тижня очікується тепла погода. Про це під час брифінгу повідомив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда.

«Погодні умови цього тижня мало відрізнятимуться від минулотижневих. В Україні переважав антициклонічний характер погоди. Опадів було мало. Найбільша їх кількість спостерігалася у Чернігівській, Сумській, Харківській та Луганській областях. Такий характер погоди – майже без опадів, із температурою повітря, що перевищує норму на цей період на 4-9 градусів, – збережеться у більшості регіонів протягом найближчих днів. Лише у східних та південних областях температура повітря буде вищою на 2-3 градуси», – сказав Микола Кульбіда.

За його словами, наступний тиждень можна розділити на два умовні періоди погодних умов. Протягом 28-31 жовтня на території України збережеться дуже тепла погода, переважно без опадів. Лише в окремих регіонах західних та північних областей очікується слабкий дощ.

1-4 листопада в Україну надійде прохолодніша повітряна маса. З +13…+18 °С температура знизиться до +9…+14 °С у більшості регіонів. У західних та південних областях найближчими днями максимальна температура буде становити +18…+23 °С і в період з 1 по 4 листопада вона також знизиться до +13…+18 °С.

Як повідомив заступник начальника Управління начальник Відділу організації та управління у надзвичайних ситуаціях Володимир Демчук, протягом минулого тижня на території України були зафіксовані одна надзвичайна ситуація та 1180 надзвичайних подій. Підрозділи Державної служби України з надзвичайних ситуацій врятували 35 осіб.

Було зареєстровано 964 пожежі, на яких працівники ДСНС України врятували 25 осіб та не допустили знищення вогнем близько 300 будівель і 20 одиниць техніки. Найбільш резонансною була пожежа в адміністративній будівлі Національного університету біоресурсів і природокористування України у м. Київ.

Піротехнічні підрозділи здійснили 163 виїзди, в ході яких вилучили та знешкодили 2130 вибухонебезпечних предметів.

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ