Оголошено про початок національного грантового конкурсу «Інтелектуальний капітал України”

Оголошено про початок національного грантового конкурсу «Інтелектуальний капітал України”

29.10.13 09:30 0 795
Фонд майбутнього України оголосив початок національного грантового конкурсу «Інтелектуальний капітал України”. За словами організаторів, мета проведення конкурсу – підтримка проектів, орієнтованих на підвищення і створення інтелектуального капіталу України, підключення держави до світових інтелектуальним процесів.

Інтелектуальний капітал будь-якої країни безпосередньо впливає на її місце в світових цивілізаційних процесах. В Україні питання підтримка і розвиток інтелектуальних ресурсів довгий час залишалися поза увагою як суспільства, так і влади. Експертні та наукові середовища вже давно зрозуміли, що використання національного інтелекту необхідно зробити пріоритетом національної політики. Проте лише цього року було зроблено перший крок – засновано благодійну організацію Фонд майбутнього України. Першочергове завдання Фонду, за словами його директора Юрія Чудновського: «знайти живі паростки інтелекту й підтримати їх, дати їм можливість прорости, зміцніти й стати самостійними сутностями».

4 жовтня 2013 року під час II Міжнародної експертної сесії було оголошено Перший національний грантовий конкурс «інтелектуальний капітал України».

Як зазначив голова Наглядової ради Фонду Перший віце-прем’єр-міністр України Сергій Арбузов: «Розвиток інтелектуального потенціалу є одним з найбільш важливих завдань соціально- економічного розвитку України. Ми відкриті до конструктивного діалогу і готові до об’єднання зусиль з усіма учасниками цього стратегічного для нашої держави проекту. Переконаний, що результом нашої спільної роботи стануть проривні інновації у всіх сферах суспільного життя, які сприятимуть зміцненню глобальної конкурентоспроможності України».

Основні тематичні пріоритети конкурсу в 2013 році: майбутнє України в мінливому світі, майбутнє міст, осель і систем розселення, нове мислення для нового світу, освіта майбутнього, суспільство майбутнього та його нові цінності, здоров’я і довголіття, мистецтво для майбутнього, постіндустріальні економічні системи, інформаційні технології: майбутнє в сучасному світі, біотехнології, що змінюють світ, техніко-технологічні рішення майбутнього.

Заявки на участь у першому етапі Конкурсу приймаються до 3 лютого 2014 року. Пріоритет у підтримці буде надано проектам, що демонструють можливість сталого розвитку після завершення фінансування зі сторони Фонду.

Організатори визначили, що учасники повинні подати анкету, резюме заявки, графік і бюджет проекту. Найкращі проектні пропозиції можуть виграти грант на реалізацію проекту, співмірний із розміром Нобелівської премії, адже конкурсні заявки можуть містити запит на будь –який обґрунтований розмір гранту в діапазоні від 100 000 до 8 000 000 гривень.

«Ми будемо заохочувати міжнародні проектні колективи, проекти з довгою перспективою, але, безумовно, підтримаємо й ті ідеї, для реалізації яких потрібні невеликі терміни та засоби для успішної реалізації», – зазначив член Конкурсної комісії Володимир НІКІТІН, голова правління Міжна,родного Інституту досліджень майбутнього.

До складу конкурсної комісії увійшли літератор Любомир Дереш, всесвітньо відомий режисер, сценарист та філософ Кшиштоф Зануссі, голова Правління Міжнародного інституту досліджень майбутнього Володимир Нікітін, професор Київського національного університету будівництва та архітектури Володимир Нудельман, відомий футуролог Сергій Переслєгін, відомий теоретик архітектури Олександр Раппапорт, директор Київського міського центру серця Борис Тодуров, виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко і генеральний директор Українського наукового клубу Наталія Шульга.

України

Більш детальну інформацію можна знайти на сайті Конкурсу «Інтелектуальний капітал http://grants.future-ukraine.ora.ua або дізнатися за телефоном (044) 207-4768.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ