Кишеньковий злодій зняв з банківської картки львів'янки 7 600 грн

Кишеньковий злодій зняв з банківської картки львів'янки 7 600 грн

29.10.13 09:03 0 754
Жителька міста Львова, яка стала жертвою кишенькових злодіїв, позбулася не лише гаманця та ювелірних виробів, а й грошей, які зловмисник зняв з її викраденої банківської картки.

До Сихіського райвідділу міліції 23 жовтня із заявою про крадіжку звернулася 53-річна львів’янка, яка повідомила, що 19 жовтня, близько 14.00, під час проїзду у маршрутному таксі, на проміжку дороги між проспектом Червоної клини та вулицею Хуторівка, в неї було викрадено із сумочки гаманець в якому знаходилося 55 гривень, золотий ланцюжок з медальйоном та банківські картки. Згодом, з її банківської картки зловмисники зняли гроші в сумі 7 600 гривень. Загальна сума завданих збитків – 10 000 гривень.

Проводиться розслідування.

Правоохоронці наголошують, у разі, якщо ви стали жертвою кишенькових злодіїв, потрібно відразу звернутися до міліції. Великі шанси розкрити таку крадіжку саме „по гарячих слідах”. Після виявлення крадіжки банківської картки слід негайно зателефонувати в банк, щоб її заблокували.

Як не стати жертвою кишенькових злодіїв

Кілька нехитрих правил допоможуть вберегтися від рук кишенькових злодіїв.

Найголовніше правило – це не розмахувати без необхідності дорогим мобільним телефоном, не показувати оточуючим наявність великої суми грошей у гаманці.

Не кладіть гаманець чи телефон у задню кишеню штанів або зовнішню кишеню куртки – витягти їх звідти буде не важко.

Не кладіть гаманець і телефон у внутрішнє бокове відділення сумки. Вона начебто створене для кишенькових злодіїв: витягти звідти речі простіше простого. Краще сховайте їх подалі, на дно сумки.

Сумки й рюкзаки в людних місцях тримайте попереду й щільно притискайте до себе під час посадки в транспорт.

Якщо у вас при собі велика сума грошей, не кладіть її всю в одне місце.

Розподіліть її по різним місцям рівними частинами: у гаманець, у кишені штанів, куртки і т.д.

Звичайно, практично нереально зрозуміти з першого погляду: хто перед вами, кишеньковий злодій або добропорядний громадянин. Але, все-таки, намагайтеся не їздити поруч із підозрілими особами. Як правило, кишеньковими злодіями найчастіше виявляються молоді люди, які одягнені непримітно, щоб загубитися в юрбі. Кишенькові злодії, як правило, працюють у парі, тому, якщо ви помітили двох підозрілих молодих людей, що стоять до вас дуже близько, краще перестрахуватися, і відійти убік.

Що робити, якщо викрали банківську картку

Кілька порад про те, що варто робити, якщо викрали банківську картку.

Перше, що слід зробити невідкладно, - це заблокувати ваш картковий рахунок. Для тих, хто зі зрозумілих причин у цій стресовій ситуації забув чи не знає, як це робиться, слід нагадати ще раз.

Треба просто додзвонитися до вашого банку і виразно пояснити обстановку, і протягом лічених секунд ваша картка стане нікому не потрібним шматочком пластику. Якщо і з телефоном проблема, слід швидко знайти першу-ліпшу банківську установу.

Якщо відділення саме вашого банку-емітента в даний момент знаходиться далеко, не варто витрачати час на його пошуки. Співробітники будь-якого іншого банку настільки ж професійно допоможуть вирішити вашу проблему.

Наступне, що ви повинні зробити практично одночасно зі зверненням до банку з проханням про блокування картки, - це офіційно звернутися в правоохоронні органи.

Шановні громадяни! Будьте пильні! Пам’ятайте: ваша безпека багато в чому залежить від вашої поведінки.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ