У Львові шахрайки "зняли порчу" дівчині-офіціантці майже на 16 тисяч гривень

У Львові шахрайки "зняли порчу" дівчині-офіціантці майже на 16 тисяч гривень

29.10.13 08:02 0 1007
У Львові 19-річна дівчина-офіціантка одного з ресторанів міста стала жертвою шахрайок, які під приводом „зняття порчі” заволоділи її грошима і ювелірними виробами на загальну суму 16 200 гривень.

Дівчина звернулася до правоохоронців Залізничного райвідділу міліції із заявою, що стала жертвою шахрайства. Вона розповіла, що невідомі жінки під приводом „зняття порчі” заволоділи її грошима в сумі 800 доларів США, 2 300 гривень, а також ювелірними виробами. Всього на суму – 16 200 гривень.

Правоохоронці проводять заходи з метою встановлення осіб причетних до шахрайства.

Поради, які допоможуть не стати жертвою „ворожок”

Якщо до вас підійшла і намагається заговорити жінка, яка видає себе за провидицю чи ворожку - пришвидшіть ходу і спробуйте уникнути спілкування.

Не вдалося – переходьте до активних дій, простіше кажучи, застосуйте проти неї її ж «зброю»: звертайтеся на «ти», говоріть безперестанку, задавайте запитання особистого характеру, рухайтеся, водночас намагаючись не зустрітися зі співрозмовницею поглядом і спробуйте зайти в найближче до вас приміщення де є люди, приміром в кафе чи в магазин.

Зазначте, що у разі, якщо вас не облишать у спокої – ви звернетеся до працівників міліції або патрульних на вулиці.

Якщо ви бачите, що „ворожка” спілкується із незнайомою вам людиною, і та вже потрапила у полон її „гіпнозу”, не лишайтеся байдужими. Приверніть увагу потенційної жертви, заговоріть з нею, відведіть під будь-яким приводом убік (якомога далі від шахрайки).

Якщо ви стали свідком таких протиправних дій – телефонуйте „102”.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ