У Львівській області Віктор Шемчук відвідав ветерана Великої Вітчизняної війни Івана Афанасійовича Каліберду

У Львівській області Віктор Шемчук відвідав ветерана Великої Вітчизняної війни Івана Афанасійовича Каліберду

29.10.13 12:31 0 898
28 жовтня, в День визволення України від фашистських загарбників, голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук відвідав ветерана Великої Вітчизняної війни генерал-майора юстиції у відставці Івана Афанасійовича Каліберду.

Зазначимо, 26 жовтня виповнилось 70 років від дня присвоєння Івану Афанасійовичу Каліберді звання Героя Радянського Союзу за форсування Дніпра.

«Ветерани війни – це люди, завдяки яким ми маємо сьогоднішній день, адже саме вони внесли вагомий внесок у звільнення Європи від фашизму. Звичайно, тих людей, які брали участь у цих подіях залишилось дуже мало і ми повинні берегти і оберігати кожного ветерана, кожного, хто може розказати про події, які були у 1943-1945 роках та може донести жахливу правду війни», – зазначив під час візиту голова ОДА.

Віктор Шемчук наголосив, що завдання кожного з нас створити комфортні умови для ветеранів війни, аби вони відчували себе захищеними та потрібними для суспільства.

«Іван Афанасійович Каліберда – це жива легенда і живий свідок тих подій. Це людина, яка в свої 93 роки веде активний спосіб життя, постійно знаходиться в громаді та завжди має що розказати і показати нашим прийдешнім поколінням, які знають про війну або мало, або однобоко», – сказав очільник Львівщини.

Віктор Шемчук привітав ветерана зі святом, подякував Героєві Радянського Союзу за мужність та витримку та подарував пам’ятні подарунки.

«Наше завдання, аби ветерани почували себе потрібними не тільки на 9 травня чи на якісь інші свята. Ми зобов’язані зробити все можливе, аби вони були витребувані й в щоденному нашому житті. Це створення комфортних умов для їхнього нормального проживання, медичного обслуговування та реабілітації. Це ті важливі завдання, які перед місцевою владою ставить Президент України», – резюмував керівник області.

Віктор Шемчук побажав Іванові Афанасійовичу Каліберді міцного здоров’я, енергії та відчуття турботи й захищеності з боку держави.

Більше фото тут http://loda.gov.ua/fotohalereji/zustrichi-ta-narady?album=5&gallery=143

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 29 жовтня 1913 р.: ...
Наступна новина: Депутати-свободівці ...

КОМЕНТАРІ