У Львівській області Олег Панькевич вимагає покарати винних у залученні школярів до святкування річниці Партії регіонів

У Львівській області Олег Панькевич вимагає покарати винних у залученні школярів до святкування річниці Партії регіонів

29.10.13 10:53 0 827
Народний депутат України, уповноважений представник парламентської фракції ВО "Свобода" на Херсонщині Олег Панькевич звернувся до прокурора Херсонської области Костянтина Свіденка та голови Херсонської обласної державної адміністрації Миколи Костюка із депутатським зверненням, в якому вимагає з'ясувати, хто причетний до залучення школярів у навчальний час до участи в святкуванні 16-ї річниці створення Партії регіонів та надати правову оцінку діям цих осіб.

Як зазначає Олег Панькевич, у засобах масової інформації Херсонщини з'явилась інформація про примушування учнів голопристанських загальноосвітніх шкіл до участи в концертно-вітальній програмі, присвяченій 16-й річниці Партії регіонів, яка відбулась 23 жовтня 2013 року в районному будинку культури о 10:00 годині, тобто в навчальний час.

"У моєму розпорядженні є копія звернення директора Голопристанського районного будинку культури Л.Короленко, скерована на ім'я в. о. начальника відділу освіти, сім'ї, молоді та спорту районної державної адміністрації, з проханням забезпечити участь дітей у проведенні зазначених вище заходів, – йдеться у зверненні Олега Панькевича. – Цей лист свідчить про свідоме порушення працівниками райдержадміністрації та її установ вимог законодавства України – ч. 2 ст. 8 Закону України "Про освіту", яка забороняє залучати дітей до політичних акцій, а також ст. 4 Закону України "Про політичні партії в Україні" щодо заборони посадовим особам органів державної влади виокремлювати своє ставлення до певних політичних партій чи надавати їм привілеї, ст. 17 Закону України "Про загальну середню освіту" та інших нормативних актів України, ратифікованих нею міжнародних договорів і конвенцій, присвячених захисту прав дітей".

Олег Панькевич вимагає провести прокурорську перевірку й з'ясувати, на яких підставах учнів середніх шкіл у навчальний час, без повідомлення батьків, залучали до участи у винятково політичному заході на користь однієї із багатьох політичних партій, зареєстрованих в Україні. Народний депутат просить надати правову оцінку діям осіб, які організовували участь учнів у політичному зібранні, оцінити їх на професійну придатність та відповідність статусу державного службовця.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: на Рахівщині ...
Наступна новина: "Арсенал" не поїде на ...

КОМЕНТАРІ