Зварили на Театральному майдані і спільну страву – капусту засипану. Організатори також подарували усім гостям культурно-розважальну програму за участю місцевих гуртів та виконавців. Для дітей проводили кулінарні майстер-класи та ігри. Фестиваль відбувся за підтримки міського голови Тернополя Сергій Надала.
«Організовуючи це дійство ми ставили перед собою три завдання, - каже Сергій Надал. - Перше завдання, це популяризувати нашу місцеву кухню. Кожне місто, кожна область мають свої особливі страви. Чимало знаних у всьому світі українських страв готуються по-різному в різних регіонах. Тернопіль має свої особливості. І ми хочемо привернути увагу до нашої самобутності і оригінальності у всьому, і у кулінарних справах також.
Друге завдання. Відроджуючи кулінарні традиції предків ми робимо акцент на здоровій та екологічно чистій їжі, їжі приготованій з екологічно чистих продуктів за екологічно чистими давніми технологіями. І ярмарок органічної їжі, який відбувся одночасно з фестивалем, підкреслює цю нашу ідею. Тернопільський край має імідж краю з чистим повітрям, чистим ґрунтом, чистою водою і роботящими людьми. Тому ми маємо всі підстави популяризувати цю ідею на всю Україну.
Третє завдання. Чому городяни люблять подібні масові заходи? Бо вони дають їм нагоду вийти з дому, відірватись від буденних хатніх справ, від телевізора, вийти на вулицю з дітьми і внуками, зустріти друзів, родичів, знайомих. Це чудова нагода відчути, що ми є дружня громада, ми не просто живемо в одному місті, а є справді великою родиною».
Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: головний редактор УкрЗахідІнформ
.
Попередня новина: Ірина Сех взяла участь у ...
Наступна новина: З 1 по 30 листопада на ...